U biznis se ne ulazi da se proba, nego da se uspije!




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predsjednik privredne komore Crne Gore, g-din Vlastimir Golubović, bio je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u okviru manifestacije The Right start kojom se obilježava početak ljetnjeg semestra. Tokom predavanja na temu „Poslovanje u Crnoj Gori, izazovi i šanse“, g-din Golubović je studentima opisao privredni ambijent u Crnoj Gori počev od 90-ih godina koje su obilježile dezintegracija tržišta, sankcije, zatvaranje fabrika, do posebno plodonosnog perioda koji je počeo 2006. godine. On se posebno osvrnuo na evropsku trasu Crne Gore, smatrajući da brzina ulaska naše države u Evropsku uniju jeste važna kako bismo što prije bili u mogućnosti da koristimo sredstva koja Unija opredjeljuje za svoje manje razvijene članice. Govoreći kao dugogodišnji uspješan privrednik, g-din Golubović je za studente imao nekoliko vašnih poruka:

-          U biznis se ne ulazi da se proba, nego da se uspije!

-          Znanje je preduslov za uspješno vođenje biznisa, ali diploma fakulteta sama po sebi nije dovoljna, potrebno je u kontinuitetu razvijati vještine koje predstavljaju konkurentsku prednost;

-          Biznis se ne pokreće na kratak rok;

-          Biznis ne smije biti ograničen tržištem, on ne poznaje granice;

-          Najvažniji kapital u biznisu je povjerenje – kako u odnosu prema klijentima i partnerima, tako i u odnosu prema  zaposlenima.

Prisutnim studentima, profesorima i saradnicima Ekonomskog fakulteta obratio se i dekan, prof. dr Nikola Milović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog višegodišnje saradnje sa najvažnijom asocijacijom privrednika u Crnoj Gori, ali i zbog prilike da studenti čuju predavanje Vlastimira Golubovića koje je bazirano na njegovom višegodišnjem uspjehu na crnogorskom tržištu. Dekan je tom prilikom najavio i ostale događaje u okviru manifestacije The Right Start, među kojima je za sjutra planiran Dekanski sat, jedinstvena prilika da studenti u otvorenoj komunikaciji sa upravom fakulteta iznesu svoje mišljenje i postave pitanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.