Saradnja Ekonomskog fakulteta i Addiko banke – steknite nova praktična znanja




Saradnja Ekonomskog fakulteta i Addiko banke – steknite nova praktična znanja

Poštovane koleginice i kolege,

pozivamo vas na “Dan otvorenih vrata Addiko banke na Ekonomskom fakultetu – Učimo uz Addiko!” koji organizujemo 12. marta u 11h u sali Mediteran. Osim predstavljanja Addiko banke kao poslodavca, biće promovisane i studentske prakse za 2019. godinu!

Studenti koji se na vrijeme prijave za ovaj događaj mogu učestvovati u jednoj od dvije radionice (po izboru) koje će održati zaposleni ove banke, nakon čega će studentima biti dodijeljeni sertifikati o učešću

Agenda dogadjaja:

11.00 – 12.00  (sala Mediteran)

Nakon uvodne riječi dekana Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikole Milovića, studente će pozdraviti Christoph Schoen, glavni izvršni direktor banke i održati predavanje na temu “Etika u biznis svijetu”. G-din Schoen će pričati o banci kao sistemu, vrijednostima koje dijele u Addiko banci, te važnosti izgradnje korporativne kulture unutar sistema. Nakon toga, Miloš Miketić, član Uprave zadužen za prodaju, podijeliće sa studentima priču o Addiko brendu, pozicioniranju na tržištu, načinu poslovanja i funkcionisanja banke, te usmjerenosti organizacije na rezultat. Ispred ljudskih resursa, Jelena Đuranović, će pričati o učenju i građenju karijere u agilnom okruženju, razvojnim mogućnostima i ponudi treninga, te sistemu gdje se vrednuje prema performansama.

12.00 – 12.30 (prostor ispred sale Mediteran)

Interaktivna pauza & Štand – predstavljanje Addiko studentske prakse u 2019. godini

12.30 – 14.30 (sala 202) 

radionica I:  Digitalno vs tradicionalno bankarstvoZarija Milić, direktor IT-a u Addiko banci (napomena: prijava prisustva obavezna, detalje pronađite u nastavku teksta)

Studenti će sa kroz radionicu moći da naprave jasnu razliku izmedju tradicionalnog bankarstva kada smo čekali u redovima ispred šaltera i današnjeg, kada nam je sve dostupno kroz pametne telefone.. Cilj radionice je bolje razumijevanje koncepta digitalnog bankarstva i šta to znači za studente koji će svoje zaposlenje naći u takvom okruženju.

12.30 – 14.30 (sala 203)

radionica II: Analiza finansijskih pokazatelja i donošenje ispravnih finansijskih odluka, Petar Urdešić, direktor Operacija u Addiko banci (napomena: prijava prisustva obavezna, detalje pronađite u nastavku teksta)

Cilj radionice je predstavljanje i posmatranje finansijskih pokazatelja koji čine važan dio kreditnog procesa i pomažu pri donošenju ključnih odluka. Kroz radionicu studentima će biti predstavljena praktična upotreba finansijske analize u procesu upravljanju kreditnim rizikom. Radionica je najmijenjena prije svih svudentima koji trenutno pohađaju ili su već položili predmete  Analiza poslovanja ili Finansijski menadžment.

 

Zbog ograničenog broja mjesta na radionicama prijavljivanje je OBAVEZNO: ime i prezime, koja ste godina studija i za koju radionicu se prijavljujete je potrebno da pošaljete na e-mail adresu: ndjurisic@ucg.ac.me

Rok za prijavu je petak, 8.mart 2019. godine u 12h. Spisak prijavljenih studenata biće objavljen na sajtu Ekonomskog fakulteta. Maksimalan broj studenata u jednoj radionici je 25, dok prednost imaju studenti 3. i 4. godine.

 

Dobro došli!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.