Rezultati saradnje Ekonomskog fakulteta sa biznis zajednicom - nagrađeni studenti od danas su dio Voli tima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U skladu sa jednim od strateških ciljeva Ekonomskog fakulteta koji se odnosi na jačanje veza sa predstavnicima domaće privrede, najbolji studenti Ekonomskog fakulteta dobili su zaposlenje u jednoj od naših partnerskih institucija, kompanijom Voli trade.

Naime, prilikom obilježavanja dana Ekonomskog fakulteta, 31. maja, iz kompanije Voli su najavili da će svi nagrađeni studenti dobiti zaposlenje u toj kompaniji.  

Tom prilikom, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović je istakao: „Uvjereni smo da su jake veze između poslovnog sektora i visokog obrazovanja od vitalnog značaja. Zato uspješne domaće kompanije postaju sve više uključene u proces obrazovanja i profesionalnih treninga, što ima pozitivne efekte na obje strane i vodi ka dugotrajnom partnerstvu. Dokaz upravo izrečenog je i partnerstvo sa jednom od najuspješnijih domaćih kompanija, Voli trade-om, pokroviteljom dodjele nagrada najboljim studentima. Osim toga, naša saradnju će biti nastavljena u brojnim pravcima, a samo jedan od njih je stručna praksa tokom studiranja a zatim i prilika za zaposlenje nakon sticanja diplome.”, istakao je Milović.

Za prvu grupu najboljih studenata Ekonomskog fakulteta kojima je ponuđeno zaposlenje, danas je bio prvi radni dan u toj kompaniji.

Dobrodošlicu im je u ime kompanije poželio predsjednik, Dragan Bokan:

"S posebnim zadovoljstvom ispunjavamo obećanje koje sam vam uputio prilikom dodjela nagrada najboljim studentima Ekonomskog fakulteta - otvaramo vrata naše kompanije za vas. Pokažite da ste dorasli izazovu, a mi ćemo se potruditi da vas podržimo i pomognemo u tome.Pred nama su velike mogućnosti, a razvoj kompanije počiva na kadrovima”.

Jovanović Aleksandra, Tošković Ivana, Danilo Šljukić, Aleksandar Bijelić, Nikola Gojković, Nikola Radanović, Raičević Milan i Uroš Đurović danas su sa svojim mentorima - menadžerima otpočeli svoje radno angažovanje u upravi kompanije, u okviru službi za koje su sami izrazili interesovanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.