Ivana Gazivoda, najbolji student Ekonomskog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu




Ivana Gazivoda, najbolji student Ekonomskog fakulteta za studijsku 2019/20. godinu

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Ekonomija, Ivana Gazivoda (9.78) proglašena je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

"Nagrada Univerziteta Crne Gore za mene predstavlja podstrek i motivaciju za buduće profesionalno usavršavanje. Kada već dođete do završne godine osnovnih studija, motivacija zna polako da opada, ali nagrada kao što je ova mi zaista ukazuje da se trud na kraju isplati i da ostvareni rezultati uvijek negdje bude prepoznati", kazala je Ivana.

Kada je riječ o odricanjima zarad fakultetskih obaveza, Ivana kaže da joj je prva godina studija bila najveći izazov u smislu organizacije vremena. "Svaki uspjeh zahtijeva određenu količinu posvećenosti i mijenjanje prioriteta u zavisnosti od toga šta se želi postići. Na kraju shvatite da uspješna organizacija vremena jeste ono čemu trebate težiti i onda odricanja počinjete gledati kao investiciju za bolje sjutra".

Tokom druge godine studija, kako navodi, bila je član sportskog društva „Ekomen“, a u jednom periodu i na poziciji Potpredsjednika ove studentske organizacije. Kaže da joj je aktivno članstvo u Društvu pomoglo da u prvom planu bolje organizujem svoje vrijeme, a onda i da stekne dobre komunikacione vještine i unaprijedi sebe na polju timskog rada. "Imala sam priliku i da kao volonter učestvujem na Igrama malih zemalja koje su se ove godine održale u Crnoj Gori, i da kao tim lider grupe zadužene za dodjelu medalja, unaprijedim svoje liderske sposobnosti".

Nakon završetka osnovnih studija, ona planiram da nastavim svoje obrazovanje i upiše magistarske studije.

"U međuvremenu, od februara naredne godine, radiću praksu u CKB banci za koju se nadam da će biti pozitivno iskustvo pomoći mi u odabiru polja u kojem želim dalje da se usavršim, ali i u suočavanju sa budućim poslovnim izazovima".

Ivana trenutno provodi semestar na programu mobilnosti u Beču na Ekonomskom Univerzitetu (Wirtschaftsuniversität – WU Wien). "Prvi put imala priliku da uporedim sebe sa studentima drugih Fakulteta u inostranstvu i uvidim da znanje koje mi je Ekonomski fakultet pružio, itekako doprinosi lakšem savladivanju svih izazova sa kojima sam ovdje imala priliku da se susretnem. Mogućnost sticanja teorijskih i praktičnih znanja i ambiciozno korišćenje drugih mogućnosti koje Fakultet može pružiti, može studentima iz Crne Gore otvoriti brojna vrata ka uspjehu".

Budućim brucošima je poželjela sreću u odabiru fakulteta, u nadi da će izabrati ono što stvarno vole, jer kako kaže, samo na taj način će moći da postignu dobre rezultate i po završetku studija doprinesu razvoju svoje države.

 

Medijske objave:

https://portalanalitika.me/clanak/355331/ivana-gazivoda-najbolji-student-ekonomskog-fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.