Ambasador Palestine posjetio Ekonomski fakultet




Ambasador Palestine posjetio Ekonomski fakultet

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore docent dr. Nikola Milović sastao se danas sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori Rabii Al-Hantoulijem.

Dekan Milović upoznao je gosta sa činjenicom da je Ekonomski fakultet Podgorica najstarija obrazovna institucija u zemlji, i da se tokom svojih 57 godina fakultet dokazao kao jedan od ključnih subjekata u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta Crne Gore.

Pored navedenog, dekan Milović je ambasadoru predstavio i mogućnost ostvarivanja saradnje između Ekonomskog fakulteta i visokoškolskih ustanova u Palestini, kako putem razmjene studenata i stipendiranja, tako i u odnosu na naučno-istraživački rad i mobilnost akademskog osoblja.

Amasador Hantouli zahvalio je dekanu na gostoprimstvu i naglasio važnost njegovanja prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje, naročito putem saradnje u obrazovanju i razmjeni iskustava među mladim ljudima . Istakao je da smatra da Crna Gora i Palestina imaju veliki razvojni potencijal u mnogim oblastima.

Palestinski ambasador je podsjetio da je Palestina bila među prvim državama koje su priznale nezavisnost Crne Gore 2006. godine i da diplomatski odnosi dvije zemlje traju već deceniju.

Prije dolaska u Crnu Goru Rabii Al-Hantouli obavljao je više značajnih funkcija u zemlji i inostanstvu. Između ostalog, bio je prvi savjetnik u palestinskom Ministarstvu spoljnih poslova, a radio je i u Misiji Palestine pri Ujedinjenim nacijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.