Ulaganje u infrastrukturu je ono što razlikuje grad od provincije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Stanovnici Podgorice koji dolaze iz različitih djelova Crne Gore, uz sve svoje kulturne specifičnosti  su ono što obogaćuje sliku moderne Podgorice, kao što su upravo različitostima obojeni svi veliki svjetski gradovi, istakao je na početku razgovora sa studentima Ekonomskog fakulteta gradonačelnik Podgorice docent dr Ivan Vuković u okviru manifestacije The Right Start: „Emancipatorski proces izgradnje jednog grada počinje od izgradnje infrastrukutre, jer je infrastruktura ono što razlikuje grad od provincije, i bez koje nema civilizovanog života.“

Među najznačajnijim kapitalnim projektima Glavnog grada, Gradonačelnik je izdvojio izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda čija je vrijednost 50 miliona eura, od čega se 10 miliona finansira iz evropskih projekata, i koji bi trebalo da bude završen do 2023. godine. „S obzirom na to da broj stanovnika u Podgorici eksponencijalno raste, raste i broj automobila kojih je trenutno na ulicama Podgorice između 70 i 80 hiljada. Postojeća putna infrastruktura nije dovoljna što dovodi do gužvi u saobraćaju, posebno u užem jezgru grada. Upravo zbog toga se u ovaj segmet razvoja Glavnog grada trenutno ulaže više od 80 miliona eura.“ – istakao je prvi čovjek PodgoriceOn  je najavio i izgradnju Biznis zone za koju već postoji interesovanje investitora i koja će obezbijediti zapošljavanje velikog broja naših sugrađana.

Izgradnja identiteta grada kroz proširivanje ponude društvenih, kulturnih i zabavnih događaja koji čine gradski život, podrška ženskom i kreativnom preduzetništvu, samo su neki od segmenata u koje se ulaže kako bi se uticalo na stanje duha, smanjenje letargičnosti kod građana i odsustvo osjećaja da može bolje, kazao je Ivan Vuković i poručio studentima da je za one koji su sposobni, vrijedni i uporni – Crna Gora najbolje mjesto za život!

Na kraju predavanja koje je održano u okviru manifestacije The Right Start, gradonačelnik Vuković je istakao da je stanje u akademskoj zajednici indikator stanja u društvu te pohvalio napore uprave Ekonomskog fakulteta za sve aktivnosti namijenje studentima kako bi bili u prilici da čuju nove teme, nove predavače u vezi sa pitanjima koja se tiču njihovog života i budućnosti.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović je istakao zadovoljstvo zbog još jednog zanimljivog i uspješnog predavanja koje je održano na Fakultetu, poželio uspjeh gradonačelniku Vukoviću u planiranim aktivnostima i poručio studentima: „ Vaša  budući uspjeh zavisi od odluka koje sami donosite, ali će Fakultet i institucije sistema biti podrška svim mladim ljudima koji su spremni da ulože napor za svoju budućnost i doprinesu razvoju društva u kojem živimo.“

Manifestacija The Right Start na Ekonomskom fakultetu traje još dva dana, program možete pogledati na linku:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1226/objava/63503-tradicionalna-manifestacija-the-right-start-pocinje-u-ponedjeljak



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.