Ekonomski fakultet, 16.05.2020

Sve informacije o upisu dostupne na sajtu Ekonomskog fakulteta UCGSve o upisu budućih studenata Ekonomskog fakulteta, koje očekuje nastava u savremeno opremljenim učionicama sa standardima najuspješnijih svjetskih visokoškolskih ustanova i prilika da uče od tima uglednih profesora i mladih saradnika, dostupno je na sajtu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Zdenka Dragašević kazala je da su na stranici U susret upisu nove generacije studenata Ekonomskoh fakulteta UCG,  dostupne sve informacije koje srednjoškolcima mogu biti od koristi, a tiču se dokumenata potrebnih za upis i kriterijuma za upis i bodovanje prijavljenih kandidata.

Promotivne aktivnosti Ekonomskog fakulteta, ističe ona, traju cijele godine, ali se trenutno, usljed pridržavanja mjera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, sprovode onlajn.

"Tokom godine organizujemo brojne događaje otvorene za javnost na koje pozivamo sve zainteresovane, uključujući i srednjoškolce i njihove profesore. Na taj način, oni su u prilici da iz neposredne blizine steknu utisak o Ekonomskom fakulteta i temama kojim se bavimo", saopštila je Dragašević.

Ona ističe i da Akademske studije Ekonomije privlače najbolje srednjoškolce, a uočen je i trend povećnog interesovanja za program Primijenjenih studija mendžmenta.

Image"Oba studijska programa prema novom nastavnom planu se izvode po sistemu 3 + 2, odnosno trajanju osnovnih studija 3 godine, nakon čega studenti opciono upisuju postdiplomske studije koje traju 2 godine", kazala je prodekan Dragašević.

Dodatne informacije o studisjkim programima maturanti mogu naći i u najnovijem izdanju Informatora Univerziteta Crne Gore, dostupnog u elektronskoj formin, na sajtu Univerziteta Crne Gore.

I ove godine, kako navodi,  za studijsku 2020/2021. godinu, očekuje se veliki broj prijavljenih srednjoškolaca iz zemlje i inostranstva, pretežno odličnih učenika, nosilaca diplome “Luča”. 

"Veliko interesovanje potvrđeno je i prethodne godine kada se u prvom upisnom roku, za 390 mjesta, javilo 480 kandidata", ističe prodekan Dragašević.

Tada je, dodaje ona, popunjeno svih 390 mjesta predviđenih Konkursom,  i to na Ekonomiji 240,  i na Menadžmentu: 100 u Podgorici i 50 u Bijelom Polju.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/sve-informacije-o-upisu-dostupne-na-sajtu-ekonomskog-fakulteta

https://kodex.me/clanak/209300/informacije-o-upisu-dostupne-na-sajtu-ekonomskog-fakulteta

 

 

 

 

 

 

Broj posjeta : 1370