Ekonomski fakultet, 04.07.2020

Rekordno interesovanje za upis na Ekonomski fakultet – maturanti ispunili naša očekivanjaX

Za Ekonomski fakultet u Podgorici vladalo je najveće interesovanje za ovogodišnji elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu. Za ukupno 390 mjesta raspisanih Konkursom pristigle su 503 elektronske prijave.

ImageDekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović smatra da je ovako veliko interesovanje bilo očekivano.

“Rekordno interesovanje maturanata za studiranje na Ekonomskom fakultetu nam dokazuje da uspješno čuvamo nasljeđe dugo 60 godina od kada je osnovan prvi fakultet u Crnoj Gori i potvrđuje značaj njegove uloge u razvoju crnogorskog društva i privrede.  Na tim temeljima gradimo savremenu visokoobrazovnu instituciju u kojoj školujemo profesionalce koji će u izazovnim vremenima svojim znanjem i stručnošću doprinijeti rastu domaće ekonomije”, naveo dekan Milović.

On je dodao da će ove godine odlični đaci i dobitnici diplome Luča zauzeti prvih 140 mjesta na rang listi za studijski program Ekonomija. Ekonomski fakultet je, ističe, tradicionalno izbor uglavnom najboljih đaka gimnazija i srednjih ekonomskih škola iz cijele Crne Gore.

“Pridružujući se zajednici koja broji više od 12.000 studenata koji su do sada stekli diplomu na našem fakultetu, ono sa čim će se brucoši ubrzo upoznati su: najkvalitetnije obrazovanje iz oblasti ekonomije, mogućnosti međunarodne saradnje i odgovarajuća stručna praksa koju obezbjeđujemo u saradnji sa brojnim partnerima iz biznis sektora. Sve to će im olakšati da steknu diplomu koju poslodavci najviše cijene a samim tim konkurentsku prednost i mogućnost da biraju buduću profesiju”, navodi dekan Milović.

Prema njegovim riječima, Ekonomski fakultet je tokom svoje duge istorije u nastavnom procesu pratio promjene u društvu i okruženju, inovirao nastavne planove i programe u skladu sa potrebama ekonomske nauke i dostignućima u njenom razvoju. 

„Nastavni planovi i programi su prošli  kroz čak osam razvojnih faza, zbog čega je danas Ekonomski fakultet moderna visokoobrazovna institucija sa studijskim programima kreiranim po uzoru na najrazvijenije evropske i svjetske obrazovne institucije”, zaključuje dekan Milović.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/drustvo/rekordno-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet/

https://www.portalanalitika.me/clanak/ekonomski-fakultet-za-390-mjesta-pristigle-su-503-prijave

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/284675/rekordno-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet.html

https://www.antenam.net/drustvo/163689-rekordno-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet-maturanti-ispunili-ocekivanja

https://www.pobjeda.me/clanak/milovic-rekordno-intresovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet

https://www.aktuelno.me/crna-gora/veliko-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/rekordno-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet-maturanti-ispunili-nasa

https://volimpodgoricu.me/2020/07/04/rekordno-interesovanje-za-upis-na-ekonomski-fakultet-503-elektronske-prijave/

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=750818&datum=2020-07-05

 

Broj posjeta : 3020