Ekonomski fakultet, 20.10.2020

Poglavlje o Crnoj Gori u monografiji prestižnog izdavača Palgrave-MacMillan



X

Kao rezultat uspješne saradnje i petogodišnjeg članstva Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u asocijaciji TEPSA /TransEuropean Policy Studies Association/, u objavljenoj knjizi „Euroskepticizam i budućnost Evrope – pogledi iz glavnih gradova nalazi se i poglavlje o Crnoj Gori.

U kreiranju Monografije je učestvovalo više od 40  autora iz zemalja Evropske unije, kao i kandidata za članstvo, a objavio je prestižni međunarodni izdavač Palgrave-MacMillan. Urednici Monografije su Michael Kaeding, Johannes Pollak i Paul Schmidt.

Poglavlje o Crnoj Gori u ovoj monografiji, pod nazivom Montenegro: “A Great Bargain Between the European Union Optimism and Real Euroscepticism, potpisuju autori prof. dr Danijela Jaćimović i mr Sunčica Rogić sa Ekonomskog fakulteta UCG.

Od 2015. godine saradnja Ekonomskog fakulteta i TEPSA (http://www.tepsa.eu/) je rezultirala brojnim projektima koji tretiraju problematiku evropskih politika i evropskih integracija. Cilj ove mreže je da okupi najprestižnije istraživačke institucije sa evropskog kontinenta, kako bi se stvorili što bolji uslovi za istraživanje i obezbijedio kvalitet „triple A“ pristupa (Analysis, Assessment, Advice). Na ovaj način, kvalitetno se stimuliše diskusija o evropskim politikama, u kojim učestvuje i Ekonomski fakultet, kao njen pridruženi član i vodeća obrazovna i istraživačka institucija u Crnoj Gori.

U utorak, 20. oktobra, u 11 časova, održaće se online promocija knjige putem Zoom platforme. Za praćenje ovog događaja možete se registrovati ovdje.

Website: http://www.tepsa.eu/danijela-jacimovic-appears-on-radio-i-televizjia-crne-gore-to-discuss-euroscepticism-and-the-future-of-europe-views-from-the-capitals/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qcNBH9yuVkU

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/poglavlje-o-crnoj-gori-u-monografiji-prestiznog-izdavaca-palgrave-macmillan

 

Broj posjeta : 360