Projekat Es- Balk „Turizam, kultura i nastava francuskog jezika na univerzitetu“ u saradnji sa Univerzitetom Paul Valery iz Montpellier-a (Francuska)




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet Crne Gore je zajedno sa Univerzitetom u Novom Sadu, Univerzitetom Goce Delčev u Štipu i predstavnicima turističke privrede Crne Gore i Srbije, partner u projektu ES-Balk, čiji je nosilac Univerzitet u Montpellier-u u Francuskoj.

Osim promovisanja nastave/izučavanja francuskog jezika struke za čijim poznavanjem posebnu potrebu iskazuje turistička privreda, ovaj jednogodišnji međunarodni projekat, finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Francuske, ima za cilj valorizaciju francuskog kulturnog nasljeđa na Zapadnom Balkanu. Najznačajniju aktivnost projekta predstavlja izrada interaktivnog turističkog vodiča francuske kulturne baštine Zapadnog Balkana sa idejom da doprinese njenom pozicioniranju i upoznavanju frankofone publike i studenata francuskog jezika sa nekadašnjim francuskim prisustvom na pomenutim prostorima.

Prvi dio projekta u kojem je sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru učestvovala prof.dr Ivona Jovanović (rukovodilac projekta sa UCG), a sa Filološkog fakulteta u Nikšiću  (studijski program za Francuski jezik i književnost) prof.dr Jasna Tatar-Andjelić, prof.dr Jasmina Nikčević i prof. dr Dragan Bogojević, održan je od 10-13.03. u Novom Sadu – aktuelnoj Evropskoj prijestonici kulture. Aktivnosti predviđene Projektom biće u narednom periodu realizovane  u Kotoru i Montpellier-u.

Image

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.