Ambasada Francuske nagradila studentkinje sedmodnevnim boravkom u Parizu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Francuska ambasada u Podgorici nagradila je studentkinje II godine osnovnih studija Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG u Kotoru, Natašu Petrović i Mariju Knežević koje izučavaju francuski jezik, sedmodnevnim boravkom u Parizu.

Osim leta avionom i boravka u Gradu svjetlosti u kojem su bile smještene u krugu jedne francuske porodice nadomak Trijumfalne kapije, studentkinje su u prijepodnevnim časovima pohađale časove francuskog u renomiranoj školi za strane jezika Accord nakon čega su im uručeni sertifikati. Popodnevni časovi su bili posvećeni obilasku najznačajnijih znamenitosti Pariza: Ajfelove kule, Trijumfalne kapije, Katedrala Sacré Coeur i Notre Dame, muzeja Louvre, Orsay i Cluny, trga Concord, mauzoleja Panteon, boemskog kvarta Montmartre, kabarea Moulin rouge itd.

Boravak u turistički najposjećenijoj metropoli svijeta bila je izuzetna prilika da studentkinje svoje višegodišnje izučavanje francuskog jezika primjene i u praksi kao i da steknu brojna nova poznanstva i iskustva.

Francuski jezik spada u najtraženije jezike svijeta u oblasti turizma. U Kotoru to je maternji jezik najvećeg broja posjetilaca sa kruzera i velikog broja turista u Crnoj Gori. Francuski jezik je službeni jezik u 29 država svijeta, a uz engleski, radni je jezik EU i UN i brojnih drugih međunarodnih organizacija. Najizučavaniji  je strani jezik u svijetu nakon engleskog.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.