Održana tribina: Kruzing i kulturni turizam u turističkoj ponudi Crne Gore - izazovi i perspektive




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore  organizovao je  tribinu pod nazivom "Kruzing i kulturni turizam u turističkoj ponudi Crne Gore - izazovi i perspektive". Ovo je jedan u nizu događaja, kojim, pod sloganom FuturUM, Univerzitet Crne Gore obilježava 50 godina od osnivanja. Ova tema predstavlja izuzetno aktuelno pitanje, posebno u kontekstu osnaživanja turističke industrije i uopšte značaja kruzing i kulturnog turizma za ekonomiju Crne Gore.

Učesnici tribine bili su prof. dr Đurđica Perović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, doc. dr Ilija Moric, prodekan za nastavu FTH, Maja Danilović, pr AD Luka Kotor, Jovan Ristić, direktor TO Kotor i Dušica Ivetić, direktorica OJU Muzeji Kotor, dok je tribinu moderirala prof. dr Tatjana Stanovčić

U okviru tribine, učesnici su iznijeli stavove na temu izazova koje donosi kruzing industrija, i u kojoj mjeri je valorizovan potencijal naše kulturne baštine i usaglašen ga sa savremenim turističkim kretanjima.

Učesnici su ukazali i na neophodnost afirmacije kulturnog proizvoda kao vitalnog aspekta turističke ponude Crne Gore. Pored navedenog, diskutovalo se i o potencijalima digitalnih platformi i vještačke inteligencije, i na koji način se primjenjuju u ovim segmentima turističke industrije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.