Fakultet za turizam i hotelijerstvo, 17.12.2019

Održano gostujuće predavanje g-đe Željke Radak-KukavičićU ponedeljak, 16.12.2019. godine, u okviru predmeta "Praktična obuka 3" predavanje je održala direktorica NTO CG Željka Radak-Kukavičić. Kroz predavanje studenti su se upoznali sa konceptom radne organizacije NTO i njene uloge u turističko-propagandnoj djelatnosti naše zemlje. Studentima je prikazano djelovanje NTO kao pokretača razvoja turizma na nivou Crne Gore, kao jedinstvene destinacije i stvaranju njenog prepoznatljivog identiteta i pozitivnog imidža, a od ove godine organizacija se kroz promociju predstavlja sloganom "Dobro, bolje, domaće", kojim želi oživjeti ukus i miris domaće hrane i kulinarskih specijaliteta crnogorskog podneblja.

Gospođa Radak-Kukavičić u svom izlaganju dala je osvrt na statističke pokazatelje turizma Crne Gore, ukazujući na njihov značajan porast iz godine u godinu. Takođe, prikazani su i zvanični finansijski pokazatelji ogledani kroz prihode od turizma. Studenti su upoznati sa aktivnostima kojima se NTO bavi: planiranje, organizovanje, turističko-propagandna djelatnost u zemlji inostranstvu, istraživačka djelatnost, ali i sistemom podrške i podsticajnih mjera onima koji na posredan način afirmišu crnogorski turizam. NTO predstavlja Crnu Goru i na velikim turističkim sajmovima, koji igraju bitnu ulogu u pozicioniranju Crne Gore na turističkoj mapi Evrope. Već od sredine januara NTO očekuju prvi sajmovi u Evropi.


Za sam kraj studenti su se upoznali sa planovima i zacrtanim ciljevima NTO za narednu godinu.

Zahvaljujemo gospođi Željki Radak-Kukavičić na izdvojenom vremenu, iscrpnom predavanju i približavanju djelatnosti NTO našim studentima. Takođe, zahvaljujemo na otvorenosti za saradnju sa našim Fakultetom i vjerujemo u njen dalji nastavak.

Broj posjeta : 176