Fakultet za turizam i hotelijerstvo, 08.04.2020

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo preporuka je kombinovanje Moodle platforme sa predavanjem u realnom vremenu putem Zoom aplikacijeX

Uvažavajući novonastale okolnosti i nemogućnost održavanja redovnog nastavnog procesa, zaposleni na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore daju svoj puni doprinos u organizaciji onlajn nastave, kazala je koordinatorka nastave na ovom fakultetu i prorektorica nastave UCG prof. dr Đurđica Perović.

Prema njenim riječima, nastava se realizuje putem predloženih modela, postavljanjem materijala na stranici fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore, putem Moodle platforme i korišćenjem Zoom aplikacije koja obezbjeđuje održavaImagenje predavanja u realnom vremenu.

Uz veliku podršku Centra informacionog sistema i Univerziteta Crne Gore, profesori,  saradnici i studenti, kako navodi prorektorica Perović, se uspješno snalaze sa savremenim tehnologijama i prevazilaze sve tehničke probleme sa kojima se eventualno susrijeću.

"Imamo pozitivne reakcije od naših studenata sa kojima je, kao i do sada veoma intenzivna komunikacije kako preko njihovih studenata predstavnika, tako i putem mejla. Studentima je posebno atraktivna opcija korišćenja Zoom aplikacije, kao modela koji omogućava kreiranje virtuelne učionice, a u kombinaciji sa mogućnostima koje nudi Moodle platforma obezbjeđuje studentima maksimalno moguće, kad je u pitanju nastavni proces u ovakvim uslovima. U tom smislu smo uputili kolege da je koriste u što većem obim", kazala je ona.

Kada je riječ o načinima provjere znanja studenata, oni će, kako najavljuje Perović, biti naknadno definisani.

"Ono što je od izuzetne važnosti u ovom trenutku jeste da se nastava nesmetano odvija, da budemo svjesni situacije i da radimo svoj posao na najbolji mogući nacin. Želeći svima dobro zadravlje, još jednom pozivam da budemo odgovorni", poručuje Perović.

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/na-fakultetu-za-turizam-i-hotelijerstvo-preporuka-je-kombinovanje-moodle-platforme-sa

https://www.portalanalitika.me/clanak/preporuka-kombinovanje-moodle-platforme-s-predavanjem-u-realnom-vremenu-putem-zoom-aplikacije

 

Broj posjeta : 813