Fakultet za turizam i hotelijerstvo, 02.06.2020

Na master studijama Fakulteta za turizam i hotelijerstvo predviđeno 150 mjestaX

 

„Besplatne master studije turizma i hotelijerstva predstavljaju direktnu podršku razvoju turizma Crne Gore, a Univerzitet Crne Gore još jednom afirmiše svoje društveno odgovorno djelovanje u smislu širih i jednakih mogućnosti obrazovanja za sve", smatra prof. dr Đurđica Perović, koordinator nastave na Fakultetu za turizam i hoteljerstvo i prorektorica Univerziteta Crne Gore.

Po prvi put ove godine će studenti biti upisivani na reformisani model dvogodišnjih master studija.

„Na besplImageatnim master studijama ukupno je na raspolaganju 150 mjesta i to 100 mjesta na studijskom programu Turizam i 50 mjesta na studijskom programu Međunarodno hotelijerstvo“, saopštila je prorektorica Perović.

Ona kaže da  interesovanje studenata za studije turizma već godinama pokazuje tendenciju rasta, što je i očekivano uzimajući u obzir  da je riječ o strateški najvažnijoj djelatnosti u našoj zemlji.

„Specijalizovana i proširena znanja iz oblasti turizma i međunarodnog hotelijerstva su potreba turističke privrede, a u prilog navedenom su brojne krupne investicije i očigledno unapređenje opšteg kvaliteta turističkih usluga u Crnoj Gori. Besplatne studije imaju za cilj da idu u susret ovim pozitivnim trendovima i da istovremeno valorizuju sve potencijale novih generacija studenata“, smatra prorektorica Perović.

Kroz dvogodišnje master studije, dodaje ona, studentima će biti ponuđena savremena znanja i vještine  iz oblasti turizma i hotelijerstva, koje će dalje generisati izradu visokokvalitetnih magistarskih radova, te nove kompetencije koje su neophodne našem turizmu.

„Krupne investicije u turističku infra i suprastrukturu moraju pratiti još veće investicije u zaposlene i nove turističke kadrove“, ističe Perović.

S obzirom na to da još uvijek ima studenata koji završavaju specijalističke studije po starom programu, a to će biti slučaj i ove godine, Fakultet za turizam i hotelijerstvo će, prema njenim riječima, raspisati konkurs za jednogodišnje samofinansirajuće master studije.

“Studenti kojima zakon dozvoljava tu mogućnost moći će da apliciraju  na dva studijska programa, Turizam i Hotelijerstvo. Na oba studijska programa predloženi broj slobodnih mjesta je  po 20“, najavila je prorektorica Perović.

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/06/02/na-master-studijama-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-predvidjeno-150-mjesta/

https://www.antenam.net/drustvo/160389-na-master-studijama-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-predvidjeno-150-mjesta

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-master-studijama-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-predvideno-150-mjesta

https://www.aktuelno.me/crna-gora/na-master-studijama-fakulteta-za-turizam-i-hotelijerstvo-predvideno-150-mjesta/

https://makanje.me/clanak/2289?fbclid=IwAR10PCIeW2DBgMEiFvJMV9DAnuumW5iH8mTsWIymt40I4KQksFY4POzX6tY

 

Broj posjeta : 681