Uputstva za pristup mail-u i online predavanjima i pristupanje Distant Learning servisu




Uputstva za pristup mail-u i online predavanjima

Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore je razvio elektronski servis Aktiviraj nalog da bi studentima olakšao preuzimanje kredencijala – korisničkog imena i lozinke, za pristup mail-u i online predavanjima putem Moodle platforme.

Sve što je potrebno je da student popuni formu na stranici https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/, a korisnički podaci će studentu biti poslati SMS-om na uneseni broj telefona.

Napomena: Podatke je moguće preuzeti tek kada se završi procedura upisa studenta na Fakultet.


Uputstvo za pristupanju Distant Learning servisu

1. Kada dobijete nalog preko sajta https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/, dobijate istovremeno e-mail adresu na edu.ucg.ac.me domenu (primjer: ako ste dobili username marko.markovic, vaša nova mail adresa je marko.markovic@edu.ucg.ac.me)

2. Ulogujte se na sajt https://dl.ucg.ac.me sa korisničkim imenom i lozinkom koji ste dobili (u ovom slučaju marko.markovic i dobijeni password).

3. Popunite profil i stavite adresu marko.markovic@edu.ucg.ac.me. Server će nakon potvrde poslati na taj mail link sa aktiviranjem profila.

4. Idete na mail server UCG namijenjen za studente: https://mail.edu.ucg.ac.me/ i ulogujete se isto kao na sajt sa korisničim imenom i lozinkom koji ste dobili (u ovom slučaju marko.markovic i dobijeni password)

5. Tamo ćete dobiti mail od dl servera. Potvrdite taj link tako što ćete ga kliknuti.

6. Izlogujte se i ulogujte na https://dl.ucg.ac.me.

Napomena: Studenti mogu pristupiti predmetima tek kad budu pridruženi datom predmetu

Za sve probleme poslati zahtjev na e-mail adresu vladan.izbm@ucg.ac.me sa tačnim ličnim podacima podacima (ime, prezime, smjer, semestar, ...., opis problema)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.