Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Sa istraživačima Evrope o poboljšanju tjelesnih aktivnosti kod djece i mladih




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Sa istraživačima Evrope o poboljšanju tjelesnih aktivnosti kod djece i mladih

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvovali su danas na prvom ovogodišnjem sastanku globalnog udruženja Active Healthy Kids. Ova neprofitna organizacija okuplja istraživače i zdravstvene radnike u zajedničkom radu na unapređivanju tjelesne aktivnosti djece i mladih iz cijelog svijeta, još od 2014. godine.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je član ovog udruženja od 2020. godine, a u ime Fakulteta na današnjem sastanku su učestvovali doc. dr Bojan Mašanović i doc. dr Jovan Gardašević, pored  lidera istraživačkih timova iz Estonije, Njemačke, Grenlanda, Mađarske, Irske, Izraela, Litvanije i Luksemburga.

Na sastanku se raspravljalo o pripremi Repot Card godišnjeg izvještaja (projekat Global Matrix 4.0), o aktivnostima djece i omladine za prethodni preiod.

Takođe, bilo je riječi o mogućnosti i finansiranju istraživanja u Evropi, kao i o boljoj organizaciji rada i sinergiji između istraživača, a na kraju i o budućim sastancima.

Podsjećamo, prošle godine je, u vrijeme zatvorenosti (lock down-a),  zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusom, preko ove organizacije organizovano postavljanje svjetskog rekorda – zajedničke onlajn vježbe za 5000 ljudi iz cijelog svijeta.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-sa-istrazivacima-evrope-o-poboljsanju-tjelesnih-aktivnosti-kod-djece-i-mladih

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.