Za upis na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG ulaznica prijemni ispiti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Za upis na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, za studijske programe Fizička kultura i zdravi stilovi života i  Sportski novinari i treneri, polažu se prijemni ispiti.  Prodekan ovog fakulteta doc. dr Danilo Bojanić  objasnio je proceduru prijemnih ispita oba programa.

Image„Na osnovnim akademskim studijama  Fizička kultura i zdravi stilovi života polaže se praktični prijemni ispit. On se sastoji od poligona spretnosti i okretnosti, provjere osnovnog znanja plivanja(plivanje eliminaciono),  baratanja loptom u četiri osnovna kolektivna sporta (fudbal, rukomet, košarka i odbojka), trčanja na 100 metara. Na studijskom programu  Sportski novinari i treneri kandidati polažu prijemni ispit u vidu testa opšteg znanja“, objasnio je Bojanić.

Prijave za upis će se obavljati elektronskim putem i na ovom fakultetu, kroz pilot projekta Ministasrtva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore, za sve srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva. Srednjoškolci iz inostranstva ili oni čiji su podaci nepotpuni moći će prijave da podnesu studentskoj službi.    

Na Vijeću Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za predstojeću studijsku 2021/22. godinu predloženo je za upis ukupno 105 mjesta, i to  45 za program Fizička kultura i zdravi stilovi života i 60 za progam Sportski novinari i treneri.

Predstavnici Fakulteta su detalje vezane za upis proteklih mjeseci predstavili srednjoškolcima svih škola u Crnoj Gori, uz poštovanje svih propisanih mjera, a dostupne su bile i elektrosnke prezentacije, putem Zoom aplikacije.

„Upis na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje preporučujemo svim maturantima, a posebno onima koji su aktivni ili bivši sportisti, učenici sportske gimnazije, svi oni koji gaje afinitete prema zdravim stilovima života, sportu i sportskim naukama. Ovo iz razloga što naš fakultet nudi znanja koja će omogućiti studentima da se edukuju i usavršavaju u raznim naučnim disciplinama, i stečena znanja kasnije implementiraju u obrazovnim institucijama  u sportskim organizacijama i klubovima, turističkim kompleksima, rekreativnim organizacijama, sportskim  savezima, sportskim redakcijama i slično“, kazao je Bojanić.

Mogućnosti koje se otvaraju za studente ovog fakulteta, nakon diplomiranja, su rad u  obrazovnom sistemu, medijima, u sportskom novinarstvu, sportskim klubovima i institucijama, kao nastavnici, sportski novinari, urednici, potom kao sportski treneri ili menadžeri.

Na sajtu ovog fakulteta dostupne su sve informacije o upisu, potrebnoj dokumentaciji, informator o Fakultetu, kao i video materijali o zadacima koje treba realizovati u okviru prijemnog ispita, potrebnim dokumentima za prijavu, o prijemnom ispitu, o studijskim programima, opisu poslova koje mogu obavljati nakon svršenih studija i slično.

 

Korisni linkovi:

Korisne informacije o prijemnom i Informator Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje 

Novo izdanje informatora UCG namijenjenog maturantima 

Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore 

 

Medijske objave:

https://borba.me/prijemni-ispiti-ulaznica-za-upis-na-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

https://gradski.me/2021/06/17/prijemni-ispiti-ulaznica-za-upis-na-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

https://mnemagazin.me/2021/06/17/ucg-za-upis-na-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ulaznica-prijemni-ispit/

https://www.onogost.me/drustvo/za-upis-na-fakultet-za-sport-fizicko-vaspitanje-ulaznica-prijemni-ispiti

https://www.cdm.me/drustvo/prijemni-ispiti-ulaznica-za-upis-na-fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.