Novo izdanje Informatora Univerziteta Crne Gore namijenjenog maturantima




Novo izdanje Informatora Univerziteta Crne Gore namijenjenog maturantima

U susret upisu nove generacije studenata u studijskoj 2021/22. godini, Univerzitet Crne Gore je objavio elektronsko izdanje Informatora dostupno na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

U Informatoru su date osnovne informacije o svim fakultetima, kao i ishodima učenja studijskih programa, odnosno znanje, vještine ili kompetencije koje će budući studenti steći, razumjeti ili moći da primijene nakon završetka studija.

Ove godine, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, realizovati pilot projekat elektronskog upisa za sve studijske programe Univerziteta Crne Gore koji, prilikom upisne procedure, nemaju polaganje prijemnog ispita.

Elektronski servis biće dostupan za one srednjoškolce čiji podaci postoje u registru nadležnog ministarstva u Crnoj Gori, odnosno za srednjoškolce koji su sva četiri razreda završili u  Crnoj Gori. U slučaju da je student srednju školu završio u inostranstvu, ili da iz nekih razloga njegovi podaci nijesu potpuni, softver će ga obavijestiti o tome,  a mjesto elektronskom upisu ustupiće „tradicionalni“ način upisa, dostavom dokumentacije u studentsku službu.

Sve dodatne informacije o aktuelnostima na univerzitetskim jedinicama zainteresovani mogu pronaći i na sajtu www.ucg.ac.me , pod sekcijom sajta Članice Univerziteta, gdje su dati linkovi za fakultete. Aktuelnosti u vezi sa upisom zainteresovani mogu pratiti i klikom na zvanične profile Univerziteta  na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Informator je dostupan na linku:  https://www.ucg.ac.me/skladiste/blog_1035/objava_65044/fajlovi/UCG%20informator%202021-22.pdf

 

Korisni link:

Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore

Klikom do svih kanala komunikacije Univerziteta Crne Gore 

                 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.