Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 5. juna u Nikšiću slavi jubilej - 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 5. juna u Nikšiću slavi jubilej - 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obilježiće 13 godina od osnivanja Fakulteta i 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra za sport, 5. juna 2021. godine, u subotu, sa početkom u 12.00 sati, na Fakultetu, u Nikšiću.

Događaj će ove godine obilježiti i uručenje plaketa nekadašnjim studentima Fakulteta, koji su ostvarili vanredne  rezultate na međunarodnoj sceni sporta. Među njima su džudistkinja Jovana Peković, kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Draško Brguljan, Sandra Kolaković, nekadašnja selektorka Srbije i Crne Gore, trener u Budućnosti, sada u Medicinaru iz Šapca, Dragan Adžić, nekadašnji trener ŽRK  „Budućnosti“  i selektor Crne Gore i rukometašica Ana Milačić, koja igra za grčki AEK.

Plakete će biti uručene i prof. dr Amelu Mekiću, gostujućem profesoru na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, koji je bio prvak Evrope u džudou, i Vladimiru Gojkoviću, uspješnom selektoru vaterpolo reprezentacije i bivšem vaterpolisti, osvajaču evropske i svjetske medalje.

U znak jubileja - 65  godina sportske tradicije, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje biće uručeno osam plaketa. Plakete će uručiti FIEP Europe i Crnogorski olimpijski komitet, kao i šest eminentnih visokoškolskih institucija sa međunarodnih adresa, i to: Univerzitet Azurna obala iz Nice, Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti iz Mostara, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta iz  Novog Sada, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu,  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerzitet iz Niša i Kineziološki fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Na svečanosti, biće uručene i diplome svršenim studentima, svih nivoa studija. Na osnovnim studijama, SP Sportski novinari to je Miloš Backović, na  specijalističkim studijama SP Fizička kultura, to su: Nikola Marković, Damir Džogović, Nikola Stanović i Albert Ramdedović;  na specijalističkim studijama SP Sportski menadžment: Darko  Bogojević, Mirjana Mandić, Antonije Bošković, Gordana Radoičić i Stefan Raonić, na specijalističkim studijama SP Sport i fitness: Luka  Šćepanović i Dragica   Kovačević. Takođe, uručiće se i diploma studentu doktorskih studija, SP Fizička kultura : Gentijana  Beqa Ahmeti.

 

 

Povezane vijesti: 

Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje pristigla 7. plaketa povodom 65 godina tradicije školovanja kadra

Nišićanima i četvrta Plaketa za Jubilej - 65 godina tradicije 

Nikšićanima i Plaketa COK-a za 65 godina uspješne tradicije

Nakon Mostaraca i Novosađani dodijelili Plaketu za 65 godina tradicije Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

Plaketa za 65 godina sportske tradicije Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-5-juna-u-niksicu-slavi-jubilej-65-godina-tradicije-visokoskolskog-obrazovanja-kadra

https://gradski.me/2021/06/03/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-5-juna-slavi-jubilej/

https://www.pobjeda.me/clanak/sezdeset-pet-godina-tradicije-visokoskolskog-obrazovanja-kadra

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.