Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Francuski ambasador Kristijan Timonije uručio Plaketu za 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra za sport
 

Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori NJ.E. Kristijan Timonije uručio je danas lično dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, prof. dr Stevu Popoviću, Plaketu za 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra za sport, u ime Univerziteta Azurna obala, u Nici.

To je jedna od osam plaketa koje će sjutra, 5. juna, na Dan osnivanja Fakulteta i proslave 13 godina uspješnog rada,  biti uručene Fakultetu.

ImageDekan Popović je iskazao zahvalnost ambasadoru na posjeti i iskazanom poštovanju prema Fakultetu i izrazio žaljenje što zbog preuzetih obaveza, ambasador neće moći da prisustvuje i sjutrašnjoj svečanosti sa početkom u 12.00 sati, na Fakultetu, u Nikšiću.

U delegaciji sa ambasadorom su bili i prvi savjetnik Laurent Goncalves Vesna Lučić, a na sastanku je učestvovao i  redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Duško Bjelica.

Ambasadoru su predstavljene sve aktivnosti fakulteta na nacionalnom i internacionalnom planu, kao i kontinuitet u razvijanju odnosa u naučnom i istraživačkom radu i sa adresa njegove zemlje. 

Mostovi saradnje su, kako je ukazao dekan Popović, posebno izgrađeni tokom naučnih susreta na tradicionalnoj konferenciji Crnogorske sportke akademije, u čijoj organizaciji učestvuje i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG, a koja okuplja naučnike iz cijelog svijeta.  Ambasadoru je danas predstavljen fakultetski Muzej sporta, kao i rad u Centru za dijagnostiku, u kojem se obavljaju antropometrijska mjerenja vrhunskih sportista u cijelom regionu. 

Na sjutrašnjoj svečanosti, Plakete će uručiti i FIEP Europe i Crnogorski olimpijski komitet, kao i eminentne visokoškolske institucije: Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti iz Mostara, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta iz  Novog Sada, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu,  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerzitet iz Niša i Kineziološki fakulteta Sveučilišta u Splitu.

 

Više o sjutrašnjem događaju dostupno je na linku: 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 5. juna u Nikšiću slavi jubilej - 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra

 

Image

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/francuski-ambasador-urucio-plaketu-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje 

 

Broj posjeta : 278