Francuski ambasador Kristijan Timonije uručio Plaketu za 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra za sport




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori NJ.E. Kristijan Timonije uručio je danas lično dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, prof. dr Stevu Popoviću, Plaketu za 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra za sport, u ime Univerziteta Azurna obala, u Nici.

To je jedna od osam plaketa koje će sjutra, 5. juna, na Dan osnivanja Fakulteta i proslave 13 godina uspješnog rada,  biti uručene Fakultetu.

ImageDekan Popović je iskazao zahvalnost ambasadoru na posjeti i iskazanom poštovanju prema Fakultetu i izrazio žaljenje što zbog preuzetih obaveza, ambasador neće moći da prisustvuje i sjutrašnjoj svečanosti sa početkom u 12.00 sati, na Fakultetu, u Nikšiću.

U delegaciji sa ambasadorom su bili i prvi savjetnik Laurent Goncalves Vesna Lučić, a na sastanku je učestvovao i  redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Duško Bjelica.

Ambasadoru su predstavljene sve aktivnosti fakulteta na nacionalnom i internacionalnom planu, kao i kontinuitet u razvijanju odnosa u naučnom i istraživačkom radu i sa adresa njegove zemlje. 

Mostovi saradnje su, kako je ukazao dekan Popović, posebno izgrađeni tokom naučnih susreta na tradicionalnoj konferenciji Crnogorske sportke akademije, u čijoj organizaciji učestvuje i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG, a koja okuplja naučnike iz cijelog svijeta.  Ambasadoru je danas predstavljen fakultetski Muzej sporta, kao i rad u Centru za dijagnostiku, u kojem se obavljaju antropometrijska mjerenja vrhunskih sportista u cijelom regionu. 

Na sjutrašnjoj svečanosti, Plakete će uručiti i FIEP Europe i Crnogorski olimpijski komitet, kao i eminentne visokoškolske institucije: Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti iz Mostara, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta iz  Novog Sada, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu,  Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerzitet iz Niša i Kineziološki fakulteta Sveučilišta u Splitu.

 

Više o sjutrašnjem događaju dostupno je na linku: 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 5. juna u Nikšiću slavi jubilej - 65 godina tradicije visokoškolskog obrazovanja kadra

 

Image

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/francuski-ambasador-urucio-plaketu-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.