Konkurs za upis u I godinu osnovnih studija, za studijsku 2024/25. godinu - II upisni rok
Konkurs za upis u I godinu osnovnih studija, za studijsku 2024/25. godinu - II upisni rok

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, u drugom upisnom roku, za studijsku 2024/25. godinu. Konkursom je za Fakultet za sport i fizičko vaspitanje preostalo ukupno 68 slobodnih mjesta na dva studijska programa, 37 mjesta na studijskom programu Fizička kultura i zdravi stilovi života i 31 mjesto na studijskom programu Sportski novinari i treneri. .

Zainteresovani kandidati mogu da podnesu elektronsku prijavu putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi u srijedu 10. jula do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, podnosi se istog dana u okviru radnog vremena studentske službe.

Prijemni ispit koji je dodatni uslov za upis, polaže se 12. jula 2024. godine prema rasporedu koji će biti istaknut na internet stranici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje https://www.ucg.ac.me/sport. Prijemni ispit se organizuje samo za upis na studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacione jedinice.

Podsjećamo da je unaprijeđen i postupak elektronskog potpisivanja ugovora o studiranju na Univerzitetu Crne Gore kao posljednjeg koraka elektronskog upisa na Univerzitet Crne Gore.Usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom javne uprave. Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata.

Korisni linkovi: 

·     Studentski informator

·     Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

·     Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisaNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.