Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Antropometrijsko mjerenje muške juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore je juče  ugostio mušku juniorsku rukometnu reprezentaciju Crne Gore koja se nalazi u Nikšiću, u okviru priprema Evropskog prvenstva B divizije koje će se održati u Podgorici.

Mladi reprezentativci su se upoznali sa sadržajima sa kojima raspolaže Fakultet za sport i fizičko vaspitanje. U dijagnostičkom centru Fakulteta obavljeno je i antropometrijsko mjerenje svih relevantnih parametara sa akcentom na individualan pristup koji omogućava najbolju implementaciju dijagnostike u trenažni proces.

Mjerenjima je prisustvovao i selektor juniorske reprezentacije Brano Božović,  realizovali su profesori doc. dr Danilo Bojanić, doc. dr Milovan Ljubojević, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i profesorica Gorica Zorić.

Stručni štab reprezentacije dobio je uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i  parametre metabolizma. Pored ovih parametara, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

 

http://volimpodgoricu.me

http://www.antenam.net

https://www.cdm.me

https://www.cdm.me

Dokumenti

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.