Oktobarskim izdanjem naučnog časopisa „JASPE“ obilježene dvije godine uspjeha
Novim brojem međunarodnog naučnog časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education- JASPE“, obilježena je druga godina uspješnog rada ovog časopisa.

Pored toga što se JASPE našao u 22 indeksne baze, dvogodišnji rad bilježi 70 naučnih radova autora iz 10 država svijeta. U oktobarskom broju, nakon recenzije, dvadeset naučnih radova potpisuju autori, njih 25, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, i Crne Gore.

JASPE, koji izlazi četiri puta godišnje, izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom.

Glavni urednik JASPE-a, dr Bojan Mašanović, navodi da se u ovom broju pojavljuje dosta mladih autora sa Univerziteta Crne Gore.

„Teme časopisa JASPE  su raznovrsne, pa na stranicama časopisa pronalazimo zanimljive podatke iz antropologije, marketinga, fudbala, košarke, ragbija, tenisa, stonog tenisa i sportske rekreacije. Uredništvo obećava da će u sljedećoj godini časopis biti još kvalitetniji i imati bolju vidljivost.“, najavio je je Mašanović.

On je kazao da su pokretačka snaga ovog časopisa značajan broj mladih ljudi koji su sada već stekli potrebno iskustvo za ostvarenje cilja koji je zacrtan u predstojećem trogodišnjem mandatnom periodu, a to je da časopis bude što bolje indeksiran i prepoznat od svih relevantnih autora iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja širom svijeta.

http://www.jaspe.ac.me/ 

 

https://volimpodgoricu.me

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/obiljezene-dvije-godine-uspjeha/ 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.