Studenti ETF-a promovisali Fakultet maturantima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Maturantima Nikšićke gimnazije i Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ u Podgorici u proteklim danima, održane su prezentacije studijskih programa koji se organizuju na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao i o studentskom životu.

Prezentovano im je svih šest modula na tri smjera, sa akcentom na oblasti koje se izučavaju i načinu održavanja nastave. Takođe, predstavljene su i vannastavne aktivnosti poput posjete hidroelektranama i programu stručnog usavršavanja. Prezentacija o fakultetu i studiranju je zaokružena prikazivanjem amfiteatara i predstavljanjem uspješnih alumnista fakulteta kao primjera gdje mogu da očekuju zaposljenje nakon završenog fakulteta.

Završnu riječ na prezentaciji u nikšićkoj Gimnaziji uzeo je nekadašnji učenik nikšićke Gimnazije, a danas najuspješniji student ETF-a, Nikola Milić, koji im je prenio lično iskustvo i dodatno motivisao da rade na sebi i izaberu ovaj fakultet.

Predstavljen im je rad studentskih organizacija: EESTEC, SSETF, BEST i AIESEC, što su maturanti ispratili sa velikom pažnjom i interesovanjem.

Maturanti su iskazali veliko interesovanje za upis Elektrotehničkog fakulteta. Njihova pitanja su bila usmjerena na informacije oko samog upisa na fakulteta, kriterijume, datume, organizaciju nastave i sl.

Predavači su ponijeli lijepo iskustvo iz Gimnazije. Među maturantima su već vidjeli svoje buduće koleginice i kolege i nadaju se da će nastaviti druženje i studiranje zajedno u narednoj školskoj godini.

Studenti će u petak održati Zoom prezentaciju za maturante Danilovgradske Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“, a u srijedu, 2. juna 2021. posjetiće Gimnaziju „Slobodan Škerović“ .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.