Elektrotehnički fakultet

Otvorena Coreit računarska sala na Elektrotehničkom fakultetu
 

Računarska sala opremljena u skladu sa svjetskim standardima, otvorena je danas na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Salu su svečano otvorili prof. dr Saša Mujović, dekan ETF-a i Andrej Minevski, izvršni direktor  kompanije Coreit, koja je donacijom i partnerstvom omogućila rekonstrukciju sale vrijednu 80.000 eura.

Svečanom činu otvaranja prisustvovao je i rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović koji je iskazao zahvalnost predstavnicima kompanije u ime Univerziteta Crne Gore i dodao da će poboljšani uslovi biti veća motivacija za rad studentima. 

„Ova računarska sala je donacija kompanije Coreit, ili bolje reći divan gest poštovanja i pažnje od strane bivših studenata Elektrotehničkog fakulteta Branka Biberdžića i Andreja Minevskog, a kao poklon studentima i poziv da predano rade, da se usavršavaju, da postanu uspješni i nose dobar glas o Fakultetu“, rekao je dekan Mujović na otvaranju.

On je kazao da je pravo zadovoljstvo biti dio Elektrotehničkog fakulteta i ulagati napore kako bi svijetla tradicija Fakulteta bila pretočena u još ljepšu i uspješniju budućnost. „Najveće bogatstvo koje imamo su naši studenti, oni bivši, koji ne zaboravljaju svoj Fakultet i sadašnji kojima težimo stvoriti ugodan radni ambijent, inspirativan za sticanje novih znanja i iskazivanje kreativnosti i potencijala. Studenti moraju osjetiti brigu Fakulteta o njima, moraju osjetiti da su "centar našeg svijeta", da su glavni parametar naše uspješnosti“, kazao je Mujović.

On je iskazao i uvjerenje da će iz ove sale proisteći brojne ideje i reprezentativni rezultati, te da će Fakultet nastaviti sa još snažnijom kampanjom saradnje sa privrednim partnerima. „Moramo se baviti naukom koja ima primjenu, koja je podrška privredi, koja će podstaći kompanije da bude okrenute Elektrotehničkom fakultetu. To je naše opredjeljenje i velika šansa za studente“, zaključio je dekan Mujović.

Izvršni direktor kompanije Coreit Andrej Minevski zahvalio se na prilici da pomognu svom fakultetu i na taj način vrate bar dio onoga što je fakultet njima pružio. On je istakao da, osim unapređenja uslova za rad, u dogovoru sa dekanom, a u saradnji sa renomiranim svjetskim brendovima, planiraju i rad na poboljšanju praktičnog znanja studenata kroz intenzivne edukacije, prezentacije i treninge tokom cijele godine, kako bi se studentima već tokom školovanja približila industrijska znanja i zahtjevi tržišta.

„Zajednički cilj je da najbolji ostaju u Crnoj Gori, a da stvaraju nove vrijednosti u skladu sa dinamičkim trendovima u IT tehnologijama“, rekao je Minevski.

Minevski je naglasio da su osnovne vrijednosti kompanije Coreit znanje i kontinuirano učenje iz oblasti informacionih tehnologija, a da je Elektrotehnički fakultet uvijek bio baza iz koje su im dolazili najbolji inženjeri. Izrazio je očekivanje da je ovo samo početak dugoročne uspješne saradnje Coreit i ETF.

 

Foto

 

Medijske objave:

https://gradski.me/etf-otvorena-coreit-racunarska-sala/

https://www.portalanalitika.me/clanak/otvorena-coreit-racunarska-sala-na-elektrotehnickom-fakultetu

 

 

Broj posjeta : 1414

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.