Krupni iskoraci Univerziteta Crne Gore u saradnji sa renomiranim svjetskim kompanijama




Krupni iskoraci Univerziteta Crne Gore u saradnji sa renomiranim svjetskim kompanijama

Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore održan je sastanak rektora prof. dr Vladimira Božovića i dekana Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saše Mujovića sa gospodinom Serg Bell-om, osnivačem i šefom za istraživanja multinacionalne kompanije Acronis koja se bavi oblašću informacione bezbjednosti.

Pregledom sajta ove kompanije može se uvidjeti impozantna lista proizvoda i servisa koji nude, kao i respektabilnost partnera sa kojima sarađuju. Treba naglasiti da je gospodin Bell osnivač nekoliko IT kompanija, naučnih i edukacionih centara u svijetu, među kojima se posebno izdvaja Schaffhausen Institute of Technology (SIT) i Fakultet za Informacione tehnologije u Bremenu.

Rektor Božović i dekan Mujović, izražavajući zadovoljstvo zbog sastanka i interesovanja kojeg pokazuju za Univerzitet Crne Gore svjetski važne kompanije, prezentovali su mogućnosti konkretnih koraka. U posebnom fokusu je bio multidisciplinarni studijski program koji je u pripremi, a koji se bavi informacionom bezbjednošću.

Po riječima gospodina Bell-a, sastanak je bio veoma dinamičan i otvorio je brojne mogućnosti za saradnju, posebno u svijetlu nastojanja Univerziteta Crne Gore da se uvode novi, perspektivni studijski programi na engleskom jeziku i pokrenu programi cjeloživotnog učenja. 

Dogovoreno je da se ubrzo održi novi sastanak na kojem će predstavnici Univerziteta Crne Gore iznijeti konkretne zahtjeve o načinu podrške kompanije Acronis i naučnih instituta pod ingerencijom gospodina Bell-a svojim strateškim, razvojnim koracima.

Sastanku su prisustvovali i prorektorica Univerziteta Crne Gore, prof. dr Irena Orović, prodekanica Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Vesna Popović-Bugarin i direktor CIS-a, doc. dr Aleksandar Popović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.