Održana prva Cloud Computing konferencija u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici održan je inspirativan događaj koji je bio posvećen AWS servisima i generalno cloud computing-u pod nazivom Cloud Weekend.  Ovaj događaj je organizovala AWS zajednica u Crnoj Gori a podržan od glavnog sponzora Coinis-a, kao i logističkog sponzora SunnSea Apartments iz Budve. Okupljeni su imali privilegiju da čuju četiri AWS Heroja, dva AWS Community Builder-a, kao i Viktora Vedmiča, Senior Developer Advocate-a iz AWS-a.
 
Centralni dio događaja bila je panel diskusija na temu AWS Academy programa za koji je Elektrotehnički fakultet uspješno aplicirao i čija šira implementacija će uskoro započeti. Ovaj program će omogućiti studentima da steknu duboko razumijevanje AWS tehnologija, pružajući im priliku da razvijaju vještine koje su ključne za tržište rada u oblasti WS cloud computing-a i spremiti ih za finalnu sertifikaciju.

Tokom panela, stručnjaci su dijelili svoje bogato iskustvo i praktične savjete sa prisutnima, ističući važnost kontinuiranog učenja i usavršavanja u oblasti AWS-a servisa. Diskusija je bila interaktivna, sa živim razmjenama mišljenja i odgovorima na pitanja iz publike.

S obzirom na sveobuhvatnost tema i ekspertizu govornika, događaj je bio izuzetno informativan i inspirativan za sve prisutne. Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima i mogućnostima u vezi sa AWS-om, kao i da ostvare korisne kontakte sa vrhunskim stručnjacima iz ove oblasti.

Ovaj događaj je samo jedan od primjera angažmana ETF-a u promovisanju naprednih tehnologija i obrazovanju mladih talenata za budućnost digitalne transformacije. Svojim inicijativama kao što je AWS Academy program, ETF nastavlja da generiše relevantne i konkurentne kadrove koji će doprinijeti razvoju IT industrije u Crnoj Gori, a i šire.
 
Zainteresovani za pristup AWS Academy programu se mogu obratiti kolegama Mileni Erceg, Stefanu Vujoviću i Slavku Kovačeviću koji su trenutno angažovani oko programa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.