Na Elektrotehničkom fakultetu programi master studija kreirani u saradnji s privrednim subjektima




Na Elektrotehničkom fakultetu programi master studija kreirani u saradnji s privrednim subjektima

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr  Saša Mujović kazao je da je nastavni kadar ovog fakulteta uradio sve kako bi master studije, koje se po prvi put upisuju ove godine  po reformisanom modelu (3+2), bile atraktivne i podržavale najnovija dostignuća u oblasti elektrotehnike.

„Posebno bih istakao da su programi master studija kreirani u saradnji sa privrednim subjektima, pa je realno očekivanje da će privredni sektor uvažavati stečeno znanje i zvanje kroz ovaj nivo studija, a time doprinijeti motivisanosti studenata za upis“, kazao je dekan Mujović.

On je izrazImageio nadu da će broj zainteresovanih studenata za upis na dvogodišnje magistarske studije biti značajan, odnosno da će se većina studenata koji uspješno okončaju osnovne studije odlučiti za nastavak školovanja i usavršavanja.

„Postoji pet akademskih programa novih magistarskih studija koji će se realizovati na Elektrotehničkom fakultetu, i to: Elektroenergetski sistemi, Automatika i industrijska elektrotehnika, Elektronika, Telekomunikacije, kao i primijenjeni studijski program Primijenjeno računarstvo.  Broj mjesta koja ćemo ponuditi studentima je 200, za akademske magistarske programe, po 40 mjesta za svaki od navedenih programa i 100 studenata za primijenjene magistarske studije“, naveo je dekan Mujović.

On je dodao da će se voditi računa i o studentima koji završavaju specijalističke studije po starom programu i omogućiti im upis na jednogodišnje master studije.

„Prema starom sistemu studiranja, na specijalističkim, odnosno jednogodišnjim master studijama Elektrotehničkog fakulteta, realizuju se dva akademska studijska programa, i to: Energetika i automatika i Elektronika, telekomunikacije i računari, i jedan primijenjeni studijski program - Primijenjeno računarstvo. Na svim ovim programima biće mjesta za ukupno 60 kandidata, po 20 za svaki studijski program“, zaključio je Mujović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.