Započeta rekonstrukcija zajedničke svečane sale u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
 
Dekan Elektrotehničkog fakulteta UCG prof. dr Saša Mujović je istakao da svečana sala predstavlja jedan od najvažnijih i najčešće korišćenih prostornih segmenata Zgrade tehničkih fakulteta, koju je poprilično nagrizao zub vremena i koja nije u stanju da odgovori savremenim potrebama i svojoj namjeni. 
 
Osim Elektrotehničkog fakulteta, salu koriste: Prirodno-matematički fakultet, Mašinski fakultet, Građevinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet i Arhitektonski fakultet

"Uspješne nacionalne kompanije Ramel i Bemax, pokazale su izuzetnu društvenu odgovornost i kroz zajedničku donaciju omogućili kompletno renoviranje sale, čija će savremenost i funkcionalnost nakon rekonstrukcije biti na najvećem nivou. Zato, dugujemo ogromnu zahvalnost čelnim ljudima kompanija Ramel i Bemax, Marinku Raduloviću i Veselinu Kovačeviću, na ovom izuzetnom gestu prema svim tehničkim fakultetima, prema tehničkoj struci, sadašnjim i budućim studentima", navodi dekan Mujović.

On ističe da je vrijedan  pomena i svakog poštovanja odnos bivših studenata Elektrotehničkog fakulteta, Srđana Ćetkovića i Marka Lakušića, danas zaposlenih u kompanijama Ramel i Bemax, koji su svoju pozitivnu emociju prema Fakultetu iskazali kroz veliki trud i zalaganje da značaj ove rekonstrukcije bude što bolje predstavljen, da se dobiju potrebna sredstva, da se napravi idejno rješenje rekonstruisane sale i konačno da i sami, kroz nadzor, budu uključeni u izvođenje radova.
 

Planirano je da radovi budu okončani do 15. septembra.
 
 
Medijske objave:
 
 
 
 
 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.