Dekan Elektrotehničkog fakulteta UCG prof. dr Saša Mujović je istakao da svečana sala predstavlja jedan od najvažnijih i najčešće korišćenih prostornih segmenata Zgrade tehničkih fakulteta, koju je poprilično nagrizao zub vremena i koja nije u stanju da odgovori savremenim potrebama i svojoj namjeni. 
 
Osim Elektrotehničkog fakulteta, salu koriste: Prirodno-matematički fakultet, Mašinski fakultet, Građevinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet i Arhitektonski fakultet

"Uspješne nacionalne kompanije Ramel i Bemax, pokazale su izuzetnu društvenu odgovornost i kroz zajedničku donaciju omogućili kompletno renoviranje sale, čija će savremenost i funkcionalnost nakon rekonstrukcije biti na najvećem nivou. Zato, dugujemo ogromnu zahvalnost čelnim ljudima kompanija Ramel i Bemax, Marinku Raduloviću i Veselinu Kovačeviću, na ovom izuzetnom gestu prema svim tehničkim fakultetima, prema tehničkoj struci, sadašnjim i budućim studentima", navodi dekan Mujović.

On ističe da je vrijedan  pomena i svakog poštovanja odnos bivših studenata Elektrotehničkog fakulteta, Srđana Ćetkovića i Marka Lakušića, danas zaposlenih u kompanijama Ramel i Bemax, koji su svoju pozitivnu emociju prema Fakultetu iskazali kroz veliki trud i zalaganje da značaj ove rekonstrukcije bude što bolje predstavljen, da se dobiju potrebna sredstva, da se napravi idejno rješenje rekonstruisane sale i konačno da i sami, kroz nadzor, budu uključeni u izvođenje radova.
 

Planirano je da radovi budu okončani do 15. septembra.
 
 
Medijske objave: