Uspješno završena prva Inženjerska škola nauke u Pljevljima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prva Inženjerska škola nauke u Pljevljima, u organizaciji NVO “Korak sa naukom” i partnerom “Američki ugao-Pljevlja”, uspješno je završena 21. avgusta.

U toku trajanja škole je, 20 odabranih polaznika, u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela, pohađalo radionice i predavanja iz oblasti Inženjerskih nauka.

Petodnevni školski kamp pružio je mladima iz Pljevlja priliku da upoznaju istaknute studente Elektrotehničkog fakulteta koji su im prenijeli iskustvo i znanje kroz radionice i predavanja.

Cilj Inženjerske škole nauke bio je da mladima, pored znanja koje dobijaju u školama i na fakultetu, sa stanovišta studenata približi pojam inženjerskih nauka, upozna ih sa savremenim eksperimentalnim metodama koje se koriste na univerzitetima širom Evrope i upozna ih sa činjenicom koliko smo naukom okruženi i koliko je nauka bitna.

Sudeći po kritikama zadovoljnih polaznika i učesnika, iz NVO “Korak sa naukom” kažu da je cilj ispunjen i da su im ova škola i komentari polaznika dali motiv više za nastavak organizovanja sličnih manifestacija.

Veliki doprinos cijeloj ogranizaciji dao je i Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore, čiji su studenti i jedni od organizatora, ali i predavača na ovoj manifestaciji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.