Podrška Elektroprivrede Crne Gore za budućnost Elektrotehničkog fakulteta




Podrška Elektroprivrede Crne Gore za budućnost Elektrotehničkog fakulteta

Kompanija Elektroprivreda Crne Gore je podržala inicijativu dekana Elektrotehničkog fakulteta, prof. dr Saše Mujovića i donirala sredstva za plaćanje školarina saradnicima u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu.

"Izražavam veliku zahvalnost izvršnom direktoru Elektroprivrede Crne Gore, gospodinu Igoru Noveljiću, na konstantnoj podršci i razumijevanju koje iskazuje prema Elektrotehničkom fakultetu. Posljednji gest, po kojem je Elektroprivreda Crne Gore izdvojila materijalna sredstva za plaćanje školarina na master i doktorskim studijama saradnika u nastavi zaposlenih na Elektrotehničkom fakultetu, smatram strateškim za budućnost Fakulteta. Ne treba posebno isticati koliko je važno da Fakultet iznađe način da zadrži svoje najbolje studente i da ih usmjeri ka naučnoj karijeri. Primamljive ponude evropskih univerziteta i kompanija tim kandidatima, te nemogućnost Fakulteta da im obezbijedi minimalnu podršku za njihovo usavršavanje, dovode nas u opasnost da ugrozimo proces zanavljanja nastavnog kadra. Srećom, imamo odgovornog privrednog partnera, koji na ovaj način pomaže Elektrotehničkom fakultetu, ali i kreira uslove da Fakultet nastavi sa obrazovanjem kvalitetnih inženjera koji će svoj radni angažman ostvariti u Elektroprivredi Crne Gore i ostalim crnogorskim energetskim i ICT kompanijama", istakao je Dekan Mujović.

Navedenu donaciju će koristiti saradnici u nastavi Lazar Šćekić, student master studija, Mihailo Micev i Aldin Kajević, studenti doktorskih studija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.