Gostovanje članova redakcije Leksikona geografije Crne Gore na Televiziji Nikšić




Gostovanje članova redakcije Leksikona geografije Crne Gore na Televiziji Nikšić

Radio-televizija Nikšić je u srijedu, 14. aprila 2021. godine, pozvala na učešće u jutarnjem programu članove redakcije Leksikona geografije Crne Gore: doc. dr Velibora Spalevića, glavnog i odgovornog urednika, i prof. dr Gorana Barovića, člana redakcije.

Profesori sa Univerziteta Crne Gore su tokom gostovanja naveli da Leksikon geografije Crne Gore treba da posluži čitaocu kao izvor informacija o specifičnosti prostora Crne Gore, te njenih prirodno-geografskih i društveno-geografskih procesa i pojava na lokalnom i regionalnom nivou. Istakli su da je cilj da kroz opisane odrednice budu predstavljene uzročno-posledične veze u prostoru, ključni problemi u vezi sa ugroženošću životne sredine, sirovina i energije, te prirodnih resursa, a na taj način se očekuje uticaj na pozitivna osjećanja i odgovoran odnos prema prirodnim i kulturnim vrijednostima Crne Gore.

Gostovanje profesora Velibora Spalevića i Gorana Barovića dostupno je na youtube kanalu.

Tim redakcije Leksikona geografije Crne Gore je na samom početku rada, tokom aprila 2021. godine, uspostavio web stranu Leksikona, koja će se tokom rada na ovom projektu dalje razvijati i uobličavati. Link preko koga se može pristupiti web strani Leksikona je www.geasci.org/Leksikon

Doc. dr Velibor Spalević i prof. dr Goran Barović su predavači na Studijskom programu za geogafiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.