Online gostujuće predavanje na temu „Predviđanja i istraživanja budućnosti u vaspitanju i obrazovanju”




Predavanje na temu „Predviđanja i istraživanja budućnosti u vaspitanju i obrazovanju”, dr. sc. Snježane Dubovicki (Osijek, Hrvatska), održaće se u organizaciji Filozofskog fakulteta u Nikšiću,  23. juna 2021. godine, sa početkom u 20.00 sati, na platformi Zoom.

Dr  Snježana Dubovički je vanredni profesor i prodekanica za razvojno-stručni rad na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku. 2013. godine doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Povezanost kurikuluma učiteljskoga studija i razvoja kreativnosti studenata”. 2015. godine izabrana je u naučno-nastavno zvanje docentkinje, a 2020. u naučno zvanje vanredni profesor. Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku radi od 2008. godine. Na tom Fakultetu učestvuje u izvođenju nastave više pedagoško-didaktičkih i metodoloških kolegija. Objavila je univerzitetski udžbeniktri naučne monografije te brojne naučne i stručne radove. Izlagala je na brojnim međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama u Hrvatskoj i inostranstvu (Japan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Portugal, Mađarska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Bosna i Hercegovina).

Njen naučni  interes usmjeren na istraživanje kurikuluma, nastave na svim nivoima obrazovanja (s posebnim naglaskom na univerzitetsku nastavu i cjeloživotno učenje), kreativnost, emocije u nastavi, metodologiju, kvalitativne i futurološke metode istraživanja te vođenje i upravljanje u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Na predavanje su pozvani studenti, akademsko osoblje i šira publika.

Link za onlajn predavanje: https://us02web.zoom.us/j/83205667326?pwd=UHZRdzhHVklCZGlnc1ZjZklWRVRHQT09

Meeting ID: 832 0566 7326

Passcode: 3tPwKT

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.