Prijemni ispit za Psihologiju 8. jula




Prijemni ispit za Psihologiju 8. jula

Prijemni ispit za upis na Studijski program za psihologiju održaće se 8. jula 2021. godine, sa početkom u 10.00h, na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Nikšiću.

Za polaganje, kandidati treba da ponesu sa sobom identifikacioni dokument (ličnu kartu), te da poštuju mjere (maska i distanca). 

U istom danu, kanddidati će polagati Test mentalnih sposobnosti, Test opšte informisanosti i Test znanja iz psihologije.

Test mentalnih sposobnosti sadrži 30 problemskih situacija i rješava se za 30 minuta. To je test kognitivne brzine, koncentracije i pažnje, verbalne fluentnosti, aritmetičko-logičkog rezonovanja i snalaženja u prostoru. Ponuđeni su odgovori i bira se samo jedno rješenje koje je tačno. Riječ je o testu sposobnosti, pa za isti nije neophodna neka posebna priprema.

Da li su kandidati/kandidatkinje informisani o nekim pojmovima iz opšte kulture, a koji nisu nužno vezani za formalno obrazovanje, provjeriće se kroz Test opšte informisanosti, koji sadrži 30 zadataka i traje 45 minuta. Takođe su ponuđeni odgovori i bira se samo jedan tačan. Ni za ovaj test nije potrebna priprema, jer je odraz kumulacije znanja tokom dužeg vremenskog perioda školovanja.

Za Test znanja iz psihologije može poslužiti bilo koji udžbenik iz oblasti opšte psihologije, a najčešće se koristi gimnazijski udžbenik psihologije čiji su autori Žarko Trebješanin i Zoran Lalović. Na ovom testu su definisane tvrdnje i kandidat/tkinja zaokružuje da li su tačne ili netačne, ali se, pri tome, savjetuje, pažljivo čitanje. Test se radi 60 minuta i sadrži 60 tvrdnji. 

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/prijemni-ispit-za-psihologiju-8-jula

https://www.in4s.net/prijemni-ispit-za-psihologiju-8-jula/

https://www.cdm.me/drustvo/prijemni-ispit-za-psihologiju-8-jula/

https://mnemagazin.me/2021/07/07/ucg-prijemni-ispit-za-psihologiju-osmog-jula/

https://www.onogost.me/drustvo/prijemni-ispit-za-psihologiju-8-jula

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.