Filozofski fakultet

Na Filozofskom fakultetu počeo rad u Centru za obuku nastavnika/vaspitača
Prva besplatna edukacija vaspitača na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Centru za obuku nastavnika/vaspitača, realizovana je, u okviru projekta Erasmus + programa,  pod nazivom "Keep educating yourself -KEY", u prevodu  "Stalno se usavršavajte",  u subotu, 9. oktobra 2021. godine.

Riječ je o realizaciji seminara na temu Primjena matematičkih manipulativnih materijala u vrtiću koji je akreditovan od strane Zavoda za školstvo pod rednim brojem 337.  

Obuku su realizovali prof. dr Veselin Mićanović, autor programa i koordinator KEY projekta sa Univerziteta Crne Gore i mr Marijana Blečić, koautorka programa obuke. Polaznici seminara su bili vaspitači JPU „Ljubica Popović“, partnerske institucije u projektu, kao i vaspitači iz drugih javnih ustanova u Nikšiću.

Centar za obuku nastavnika formiran je na Filozofskom fakultetu u okviru KEY projekta ERASMUS+ programa koji se realizuje od 2019. godine kroz partnerstvo 17 institucija: tri institucije iz Crne Gore, pet iz EU, devet institucija iz Srbije. Centar je opremljen sredstvima i materijalima vrijednim  50.000,00€.

Programi koji se realizuju u Centru su akreditovani u saradnji sa Zavodom za školstvo i dio su seta programa profesionalnog razvoja nastavnika/vaspitača. Obuke akreditovanih seminara stručnog usavršavanja nastavnika/vaspitača će se nastaviti i u narednom periodu.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-filozofskom-fakultetu-poceo-rad-u-centru-za-obuku-vaspitaca?fbclid=IwAR2d1E_0PgwiLYSWPPy_r89vy05IQEAVa9zjS6OSNVJnysd_lv8n2qInhP0

https://www.in4s.net/na-filozofskom-fakultetu-poceo-rad-u-centru-za-obuku-nastavnika-vaspitaca/?sr_pismo=lat

 

 

Broj posjeta : 659

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.