Na Filozofskom fakultetu počeo rad u Centru za obuku nastavnika/vaspitača




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prva besplatna edukacija vaspitača na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Centru za obuku nastavnika/vaspitača, realizovana je, u okviru projekta Erasmus + programa,  pod nazivom "Keep educating yourself -KEY", u prevodu  "Stalno se usavršavajte",  u subotu, 9. oktobra 2021. godine.

Riječ je o realizaciji seminara na temu Primjena matematičkih manipulativnih materijala u vrtiću koji je akreditovan od strane Zavoda za školstvo pod rednim brojem 337.  

Obuku su realizovali prof. dr Veselin Mićanović, autor programa i koordinator KEY projekta sa Univerziteta Crne Gore i mr Marijana Blečić, koautorka programa obuke. Polaznici seminara su bili vaspitači JPU „Ljubica Popović“, partnerske institucije u projektu, kao i vaspitači iz drugih javnih ustanova u Nikšiću.

Centar za obuku nastavnika formiran je na Filozofskom fakultetu u okviru KEY projekta ERASMUS+ programa koji se realizuje od 2019. godine kroz partnerstvo 17 institucija: tri institucije iz Crne Gore, pet iz EU, devet institucija iz Srbije. Centar je opremljen sredstvima i materijalima vrijednim  50.000,00€.

Programi koji se realizuju u Centru su akreditovani u saradnji sa Zavodom za školstvo i dio su seta programa profesionalnog razvoja nastavnika/vaspitača. Obuke akreditovanih seminara stručnog usavršavanja nastavnika/vaspitača će se nastaviti i u narednom periodu.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-filozofskom-fakultetu-poceo-rad-u-centru-za-obuku-vaspitaca?fbclid=IwAR2d1E_0PgwiLYSWPPy_r89vy05IQEAVa9zjS6OSNVJnysd_lv8n2qInhP0

https://www.in4s.net/na-filozofskom-fakultetu-poceo-rad-u-centru-za-obuku-nastavnika-vaspitaca/?sr_pismo=lat

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.