Profesori Filološkog i Filozofskog fakulteta na Univerzitetu u Sivasu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Filološkog i Filozofskog fakulteta, doc.dr Svetlana Kalezić-Radonjić i prof. dr Vladimir Drekalović, predstavljali su Univerzitet Crne Gore na International Staff Week na Univerzitetu u Sivasu (Turska) od 10. do 14. oktobra 2022. godine.

Ostvarivši kontakt sa predstavnicima Albanije, Alžira, Bosne, Jordana, Kosova, Moldavije, Maroka, Somalije, Tunisa i Ukrajine, bili su u prilici da upoznaju druge kulturne i obrazovne sisteme, ali i da prezentuju vlastiti. U pomenutim susretima izrodile su se ideje za potencijalnu saradnju u budućnosti, a u razgovoru sa rektorom Univerziteta u Sivasu konstatovano je da se uskoro očekuje i njegova posjeta Univerzitetu Crne Gore, što će doprinijeti čvršćoj saradnji dvije zemlje u okviru programa Erasmus +.

Takođe, profesorka Kalezić-Radonjić je studentima Odsjeka za engleski jezik i književnost održala seriju predavanja o omladinskoj literaturi kao moćnom sredstvu za učenje stranih jezika, dok je profesor Drekalović održao predavanje studentima Odsjeka za filozofiju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.