Gostovanje Žarka Vučinića na času Književnosti za djecu




Gostovanje Žarka Vučinića na času Književnosti za djecu

Studentkinje druge godine Studijskog programa za predškolsko obrazovanje i vaspitanje imale su priliku da u utorak, 18. oktobra, na času Književnosti za djecu razgovaraju sa poznatim crnogorskim piscem Žarkom Vučinićem o fenomenima literature namijenjene najmlađim čitaocima.

Budući da se Vučinić posljednjih godina istakao svojom trilogijom o puhu Đorđu, knjigom o djevojčici Tari, zbirkom poezije Dendromanija, te knjigom Autarija, za koje je dobio važna domaća i regionalna priznanja, bilo je dosta materijala za plodotvoran razgovor o moći dječje književnosti i njenom efektu na male čitaoce.

Studentkinje su u inspirativnom intervju sa piscem, kao i predmetnom profesoricom doc. dr Svetlanom Kalezić-Radonjić, poseban akcenat stavile na vezu dječje književnosti i ekologije, čemu je Vučinić posvetio najveći dio svog opusa.

Na ovaj način nastavljena je dobra praksa da se na Filozofskom fakultetu znanja o književnosti za djecu i mlade dobijaju i posredstvom susreta sa autorima, koji kroz metod autopoetičkih promišljanja dopuštaju da se steknu novi uvidi u njihovo stvaralaštvo.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.