Učešće profesorki muzičke kulture na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom obilježavanja značajnog jubileja – 25. godina od osnivanja Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara (HDGT), u Zagrebu je, na Muzičkoj akademiji, 19. i 20. novembra 2022. godine održana Međunarodna konferencija – 18. DANI TEORIJE GLAZBE: POUČAVANJE TEORIJE GLAZBE DANAS. Na ovom značajnom skupu učestvovalo je preko 40 izlagača, uvaženih naučnika, predavača i stručnjaka iz prakse, iz Evrope i Amerike.

U okviru konferencije predstavljen je udžbenički komplet Muzički koraci 4, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Podgorica (2021), čije su autorke mr Andrijana Vučetić-Obadović, saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, dr Vedrana Marković, docent, Muzička akademija Cetinje, mr Andrea Ćoso-Pamer, Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” Kotor.

U okviru sesije koja je održana 19. novembra autorke su govorile o plodnoj saradnji koju su ostvarile sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, koji predstavlja jedinu izdavačku kuću koja se bavi publikovanjem udžbeničke literature za osnovne i srednje muzičke škole.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.