Učešće mr Andrijane Vučetić Obadović na međunarodnoj konferenciji u Hrvatskoj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mr Andrijana Vučetić Obadović predstavila je rad pod naslovom Međunarodni festival dječije pjesme „Zlatna pahulja“ – kreacija koja traje (The International Children’s Song Festival ”GoldenSnowflake” – a creation that lasts) na prvoj međunarodnoj konferenciji „Kreativni pristupi učenju i podučavanju“ (First international conference CALT: "Creative Approaches to Learning and Teaching"), koja je održana 24. i 25. marta 2023. godine, u Osijeku (Hrvatska). Organizatori konferencije bili su Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Centar za znanstveni rad u Vinkovcima.

Namjera konferencije bila je okupiti sve stručnjake i naučnike koji su u svome radu usmjereni na ispitivanje tradicionalnog i savremenog pogleda na kreativnost i stvaralaštvo.         

Na konferenciji se okupilo 282 učesnika iz 17 različitih zemalja (Belgija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Irska, Island, Mađarska, Makedonija, Njemačka, Portugal, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švajcarska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Koleginica Vučetić Obadović učešćem na ovom prestižnoj konferenciji učinila je diseminaciju svojih rezultata vidljivim i uspostavila je nove kontakte za naučnu saradnju.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.