Studentkinje pedagogije posjetile Dnevni centar za djecu i porodicu - Defendologija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentkinje I godine master studija Studijskog programa za pedagogiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, posjetile su korisnike Dnevnog centra za djecu i porodicu “Defendologija”, družile se i učile sa njima. 

Iz ove ustanove navode:  

 “One su uz podršku doc. dr Milice Jelić pripremile radionicu za naše drugare i drugarice. Na radionici: ,,Svi različiti ali svi ravnopravni" smo crtali romsku zastavu, govorili o pravima i naučili mnogo novih stvari! Pridružile su nam se i ispred Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić Tatjana Bjeletić, Jovana Lalić i Kristina Vasiljević, koje su jednako ažurno učestvovale u našoj radionici! Ovu priliku želimo da iskoristimo da svim Romima i Romkinjama u Crnoj Gori čestitamo Dan Roma i da obećamo da ćemo nastaviti da radimo na iskorijevanju diskriminacije i socijalne izolovanosti pripadnika i pripadnica romske zajednice osnaživanjem svakog djeteta koje vrijeme provodi kod nas u Dnevnom centru! “

Dnevni centar za djecu koja žive i/ili rade na ulici i koja su u riziku da to postanu „Defendologija“ počeo je sa radom 2017. godine. Svrha Dnevnog centra je doprinos obezbjeđivanju što potpunijeg ostvarivanja prava djece izložene raznim vidovima radne eksploatacije, nasilju, nekom drugom vidu eksploatacije, ili djece u riziku da postanu djeca ulice.

 

foto: Dnevni centar Defendologija
 
Preuzeto sa linka www.rtnk.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.