Novi digitalni servis UCG: Elektronsko potpisivanje Ugovora o studiranju uz aktiviranu ličnu kartu




Novi digitalni servis UCG: Elektronsko potpisivanje Ugovora o studiranju uz aktiviranu ličnu kartu

Novi digitalni servis omogućen na Univerzitetu Crne Gore - elektronsko potpisivanje Ugovora o studiranju, pojednostaviće proceduru predstojećeg upisa u studijsku 2023/2024. godinu.

Uslov za elektronsko potpisivanje Ugovora o studiranju je aktivacija nove elektronske lične karte, koja služi kao digitalni sertifikat. Stoga, preporuka Univerziteta budućim kandidatima je da u susret upisu, blagovremeno aktiviraju ovaj identifikacioni dokument. Informacije o aktivaciji elektronske lične karte dostupne su na sajtu Vlade Crne Gore, na linku Aktiviraj ličnu kartu (www.gov.me ).

Digitalizacijom potpisivanja Ugovora o studiranju, putem platforme upisi.edu.me , omogućeno je da se i završni korak u procesu upisa studenata u prvu godinu studija na Univerzitetu Crne Gore obavi elektronskim putem, i time studentima pojednostavi i olakša procedura potpisivanja i čuvanja ovog dokumenta. 

Na Univerzitetu Crne Gore u toku je intenzivna digitalizacija servisa, koja umnogome pojednostavljuje i druge procedure i oslobađa studente dolaska u studentsku službu Univerziteta, radi ispunjavanja potrebne papirologije za dalje studiranje.

Kada je riječ o samom upisu, svi koraci će biti objašnjeni tekstom konkursa, koji Univerzitet Crne Gore objavljuje krajem juna u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu www.ucg.ac.me .

Ukoliko se maturanti još uvijek nisu odlučili za studijski program koji žele da upišu, više informacija mogu naći u elektronskom informatoru na adresi: https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo      

Više informacija o upisu putem platforme upisi.edu.me dostupno je u videu u prilogu:

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.