Poziv Vlade Slovačke Republike za predavačke, istraživačke, studijske i umjetničke boravke




Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, posredstvom Ambasade Slovačke Republike u Crnoj Gori, obavještava zainteresovane kandidate da je u okviru Nacionalnog stipendijskog programa Slovačke Republike, objavljen novi poziv za podnošenje zahtjeva za stipendije za studijski, istraživački, umjetnički i predavački boravak u ljetnjem semestru akademske 2024/2025. godine.

Ovaj program osmišljen je kao podrška mobilnosti inostranih studenata, doktoranata, univerzitetskih profesora, nastavnika, istraživača i umjetnika i njihovom boravku na slovačkim univerzitetima i istraživačkim organizacijama. Nudi stipendije za pokrivanje putnih troškova, kao i troškova boravka.

Rok za podnošenje prijava je 30. april 2024. godine do 16.00 časova, za boravke čija realizacija je planirana u okviru zimskog semestra akademske 2024/25. godine. Sljedeći rok za podnošenje prijava biće 31. oktobar 2024. godine, za realizaciju boravaka u okviru ljetnjeg semestra akademske 2024/2025 godine.

Prijave se podnose elektronski putem internet stranice www.stipendia.sk, na kojoj je takođe moguće naći sve detalje o uslovima vezanim za ovaj programu.

Takođe, povodom otvaranja poziva biće organizovan vebinar posvećen popunjavanju prijave za stipendiju u okviru ovog programa, i to u petak, 22. marta 2024. godine na https://lnk.sk/face.

Za dodatne informacije zainteresovani kandidati se mogu obratiti direktno administratorima Programa za studente iz inostranstva - Silvia Lipovska (nsp-foreign@saia.sk) ili Ondrej Aradasky (nsp-foreign@saia.sk)



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.