Filozofski fakultet

Predstavnici Centra za geopolitiku razgovarali sa ministarkom nauke dr Sanjom DamjanovićPredstavnici Centra za geopolitiku Filozofskog fakulteta Univeziteta Crne Gore dr Adnan Prekić, prof. dr Dragutin Papović i mr Ivan Tepavčević razgovarali su sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović i predstavili naučni časopis „Montenegrin Journal for Social Science (MJSS), čiji su i urednici.

Časopis MJSS izlazi dva puta godišnje, a osim štampanog izdanja, omogućen je pristup svim naučnim radovima na adresi www.mjss.ac.me. MJSS je indeksiran u naučnim bazama, a cilj urednika je da unapređuju časopis kako bi se stvorili uslovi za njegovo indeksiranje u najznačajnijim svjetskim naučnim bazama SCOPUS i Web of Sciences.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti učešća u međunarodnim projektima. Ministarka Damjanović je uputila sagovornike na konkurse koje realizuje Ministarstvo nauke u cilju promocije podrške razvoju društvenih nauka i podsticanja aktivnog učešća u EU programima za istraživanje COST i Horizont 2020.

Predstavnici Centra su iskazali interesovanje za učešće u programu COST, koji predstavlja jedan od stubova Evropskog istraživačkog prostora (ERA) u domenu umrežavanja istraživačkih timova u srodnim oblastima istraživanja. Jačanje međunarodne naučne saradnje, kreiranje novih istraživačkih mreža, visoka reputacija COST programa, ali i kooperativna atmosfera u samim COST akcijama i njihova otvorenost, prije svega za mlade istraživače ključne su karakteristike ovog Programa.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima Centra za geopolitiku, predavanjima i skupovima koje organizuju, kao i planovima za naredni period.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print