Predstavnici Centra za geopolitiku razgovarali sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović




Predstavnici Centra za geopolitiku razgovarali sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović

Predstavnici Centra za geopolitiku Filozofskog fakulteta Univeziteta Crne Gore dr Adnan Prekić, prof. dr Dragutin Papović i mr Ivan Tepavčević razgovarali su sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović i predstavili naučni časopis „Montenegrin Journal for Social Science (MJSS), čiji su i urednici.

Časopis MJSS izlazi dva puta godišnje, a osim štampanog izdanja, omogućen je pristup svim naučnim radovima na adresi www.mjss.ac.me. MJSS je indeksiran u naučnim bazama, a cilj urednika je da unapređuju časopis kako bi se stvorili uslovi za njegovo indeksiranje u najznačajnijim svjetskim naučnim bazama SCOPUS i Web of Sciences.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti učešća u međunarodnim projektima. Ministarka Damjanović je uputila sagovornike na konkurse koje realizuje Ministarstvo nauke u cilju promocije podrške razvoju društvenih nauka i podsticanja aktivnog učešća u EU programima za istraživanje COST i Horizont 2020.

Predstavnici Centra su iskazali interesovanje za učešće u programu COST, koji predstavlja jedan od stubova Evropskog istraživačkog prostora (ERA) u domenu umrežavanja istraživačkih timova u srodnim oblastima istraživanja. Jačanje međunarodne naučne saradnje, kreiranje novih istraživačkih mreža, visoka reputacija COST programa, ali i kooperativna atmosfera u samim COST akcijama i njihova otvorenost, prije svega za mlade istraživače ključne su karakteristike ovog Programa.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima Centra za geopolitiku, predavanjima i skupovima koje organizuju, kao i planovima za naredni period.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.