Biblioteci Fakulteta donirane Monografije akademskog slikara Rajka Todorovića Todora




Biblioteci Fakulteta donirane Monografije akademskog slikara Rajka Todorovića Todora

Biblioteci Fakulteta donirane Monografije akademskog slikara Rajka Todorovića Todora.

 

NVO CEHRA (NVO Alijansa za kulturu, ekologiju, ljudska prava), kao suizdavač sa firmom Nova Pobjeda , Podgorica, darovali biblioteci Filozofskog fakulteta u Nikšiću:

Monografija Todor”, o slikaru Rajku Todoroviću Todoru, izdanje na našem jeziku, čiji je autor pokojni Vasilije B. Sujić, objavljena 2016.

Monografija „Rajko Todorovic Todor”, izdanje na engleskom jeziku, čiji je autor pokojni Vasilije B. Sujić, objavljena 2017.

Bibliofilsko izdanje knjige TaGoT” – sa crtežima Rajka Todorovića Todora, koji je i autor pratećeg teksta, poezijom Novice Tadića (izbor Jovica Aćin, književnik iz Beograda) i Pavla Goranovića, na našem i engleskom jeziku, u prijevodu Čarlsa Simića iz USA, dobitnika Pulicerove nagrade i g-đe Aleksandre Batrićević, objavljene 2017. u tiražu od 100 primjeraka.

Bibliofilsko izdanje poetsko-grafičke mape TaGoT” – sa crtežima Rajka Todorovića Todora, koji je i autor pratećeg teksta, poezijom Novice Tadića (izbor Jovica Aćin, književnik iz Beograda) i Pavla Goranovića, na našem i engleskom jeziku, u prijevodu Čarlsa Simića iz USA, dobitnika Pulicerove nagrade i g-đe Aleksandre Batrićević, objavljene 2017. u tiražu od 52 primjerka.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.