Dan otvorenih vrata




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dan otvorenih vrata

Zašto baš da upišu neki od smjerova na nikšićkom Filozofskom i Filološkom fakultetu pokušali su svršenim srednjoškolcima da približe studenti, nastavno osoblje i uprave ovih fakulteta na "Danu otvorenih vrata".

Brošure, knjige, osmjesi dobrodošlice, odgovori na sva pitanja, ali i engleski čaj i kolačići, dočekali su buduće studente.

“Prema planu koji je poslalo Vijeće fakulteta, a koji je kao takav usvojen u Senatu Univerziteta Crne Gore, na prvoj godini osnovih studija Filozofskog fakulteta biće upisano 315 studenata. Svi studenti koji ove godine upišu osnovne studije biće na budžetu”, kazao je dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović.

Na tom fakultetu postoji osam smjerova, a prema riječima Barovića, svake godine veliko interesovanje vlada za predškolsko vaspitanje, obrazovanje učitelja i pedagogiju.

Novina od ove školske godine, kazao je Barović, je i to što će najmanje 25 odsto nastavnog procesa biti izvedeno u praksi, a biće i proširena baza za praksu studenata.

"Svi studijski programi neće, kao što je dosad bilo u većini slučajeva, praksu izvoditi samo u školama i u vrtiću, već će posjećivati određene državne i privatne institucije sa kojima ćemo tokom septembra sklopiti ugovore za obavljanje prakse", kazao je Barović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.