Delegacija Filozofskog fakulteta UCG u Ljubljani u okviru bilateralnog projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru realizacije druge godine bilateralnog naučnoistraživačkog projekta „Kvalitet procesa predškolskog vaspitanja u Republici Sloveniji i Crnoj Gori“ delegacija Studijskog programa za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore bila je u radnoj posjeti Studijskom programu za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, od 23. do 26. septembra 2019. godine.

Delegaciju čini akademsko osoblje Filozofskog fakuteta iz Nikšića - rukovodilac projekta prof.dr Vučina Zorić, prof. dr Tatjana Novović, dr Jovana Marojević i mr Sanja Čalović Nenezić. 

Osim istraživanja osnovne teme bilateralnog projekta i dogovora o narednim koracima u njegovoj realizaciji, timovi su na brojnim sastancima predstavili i analizirali dosadašnje rezultate, a aktivnosti su bile usmjerene i na koncipiranje drugih oblika saradnje između naših studijskih programa i fakulteta, kao i realizaciji novih zajedničkih projekata.

Prilikom radne posjete delegacija je obišla i biblioteku Filozofskog fakulteta, prisustvovala proslavi 100. godišnjice rada Filozofskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani u Cankarjevom domu, posjetila predškolsku ustanovu “Padenjped” u Ljubljani i tom prilikom obišla ustanovu, upoznala se sa uslovima, aktivnostima i rezultatima rada, te imala radni sastanak sa profesionalnim konsultantom Majom Kiš, itd.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.