Filozofski fakultet, 14.02.2020

Filozofski fakultet UCG partner u GEOBIZ projektuStudijski program za geografiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću sa partnerima: Politehnički univerzitet u Tirani, Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u Sarajevu, Gauss d.o.o. Tuzla, Univerzitet u Prištini, Univerzitet za biznis i tehnologiju Tirana, Kosovo, Tehnički univerzitet u Moldaviji u Kišinjevu, Moldavija, Državni univerzitet u Tiraspolu, Moldavija, će realizovati projekat GEOBIZ u  naredne tri godine. Profesori Studijskog programa za geografiju prof. dr Goran Barović, doc. dr Velibor Spalević i dr Duško Vujačić su uključeni u implementaciju ovog programa.

Cilj projekta je modernizacija akademskog sektora u skladu sa tehnološkim i konceptualnim promjenama u geoinformatici, kao i razviti geoinformatičke studije koje će pružiti znanje novim studentima i magistrima i valjano ih pripremiti za poslovno okruženje.

Ciljne grupe su studenti visokog obrazovanja koji se obrazuju za geoinformatičke i srodne studijske programe, nastavnici u visokom obrazovanju koji predaju geoinformatike i srodne discipline, kao i tri sekundarne ciljne grupe profesionalci iz oblasti geoinformatike, geodezije, ICT-a i srodnih disciplina.

Broj posjeta : 323