Kampus Univerziteta Crne Gore na turističkoj mapi španskih turista




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Španska nacionalna radio televizija RTVE je u okviru svog turističkog programa Nomadas objavila jednočasovnu radio emisiju Podgorica, al pie de Montenegro o Podgorici i Crnoj Gori, njenim turističkim ljepotama i mjestima koja mogu biti interesantna za španske turiste. Među nekoliko sagovornika najveće španske radio i televizijske kuće bili su i dva profesora Univerziteta Crne Gore i Filozofskog fakulteta, Ivana Kovač-Barett i Vladimir Drekalović.

Podsticaj za ovakav vid predstavljanja i širenja informacija o Podgorici i Crnoj Gori bila je realizacija Erasmus + projekta razmjene akademskog osoblja sa Univerzitetom u Granadi.

Posebno značajan detalj je činjenica da su novinari RTVE, pored lokacija koja su uobičajeni cilj stranih turista koji posjećuju Podgoricu i Crnu Goru, naročito interesovanje pokazali za Kampus Univerziteta Crne Gore i sam univerzitet, interesujući se za lokaciju Kampusa, njegov izgled, institucije koje se nalaze u njegovom sastavu kao i za podatke koji se odnose na Univerzitet.

Na ovaj način su Kampus i sve institucije koje su locirane u njemu našle svoju poziciju na turističkoj mapi Crne Gore ravnopravno sa dobro poznatim lokacijama kao što su crnogorski sakralni objekti ili primorska mjesta koje turisti već odavno posjećuju.

Emisiju RTVE je moguće poslušati na sljedećem linku:

http://www.rtve.es/radio/nomadas/

http://www.rtve.es/alacarta/audios/nomadas/nomadas-podgorica-pie-montenegro-08-02-20/5505703/

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.