Za studijske programe Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija i većina srednjih stručnih škola




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Budući studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore svakodnevno su u prilici da neophodne informacije dobiju u studentskoj službi i na veb adresi Fakulteta, rekao je prodekan za nastavu doc. dr Rade Šarović. 

Studenti Filozofskog fakulteta uspješno su dokazani kao predavači u predškolskim, osnovnim i srednjim školama, kao i u svim oblastima obrazovanja, nauke, kulture, pa i u ukupnom društvenom životu. 

ImagePromotivne aktivnosti najstarije i jedne od najkvalitetnijih jedinica Univerziteta Crne Gore, objašnjava on, odnose se na stalnu komunikaciju sa srednjoškolskim centrima i brucošima koji će upisati Fakultet.

"Kao i svake godine u planu je i medijska promocija studijskih programa", saopštio je on i dodao da se sve neophodne informacije mogu dobiti i iz elektronske verzije Informatora 2020/2021.

Ove godine očekuju sličan broj upisanih kao i prethodnih godina, pojašnjava prodekan i kaže da vjeruju da će interesovanje za studijske programe biti na nivou prošlogodišnjeg.

"Razlozi za ovakav optimizam leže u činjenici da za većinu studijskih programa Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija i sve srednje četvorogodišnje stručne škole", kazao je prodekan Šarović.

Takođe je napomenuo da je Filozofski fakultet povezan sa desetinom fakulteta širom svijeta, što omogućava studentima ostvarivanje želje za putovanjem i usavršavanjem.

"Samo preko Erasmus + programa, desetina studenata iz Evrope je posjetila naš Fakultet, dok je broj naših studenata na razmjeni iz godine u godinu u porastu", naveo je on. 

Prema njegovim riječima, prethodne godine, konkurs na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore  je bio otvoren za ukupno 315 budućih brucoša, na devet studijskih programa.

"Interesovanje je bilo veće od oglašenog broja mjesta, naročito na studijskim programima Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Psihologiji, gdje je desetine studenata nažalost ostalo neupisano", zaključio je on.

 

Medijske objave:

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/279510/za-programe-filozofskog-fakulteta-prolaznost-ima-gimnazija.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/za-studijske-programe-filozofskog-fakulteta-prolaznost-ima-gimnazija-i-vecina-srednjih-strucnih-skola

https://www.antenam.net/drustvo/158815-filozofski-fakultet-prolaznost-ima-gimnazija-i-vecina-srednjih-strucnih-skola

https://www.aktuelno.me/crna-gora/za-studijske-programe-filozofskog-fakulteta-prolaznost-ima-gimnazija-i-vecina-srednjih-strucnih-skola/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.